"Srbijo, zapamti...": Kakve reči voditelja srpskim sportistima na dan dočeka!

A. Š.
Vreme čitanja: oko 1 min.

U jutarnjem programu Prve televizije, voditelj Miloš Radenković, dirljivom izjavom je ukazao na značaj i veličinu srpskih sportista koji su briljirali na Olimpijskim igrama, pohvalivši njihove impresivne rezultate.

- Zapamtite ova imena! Zlatni vaterpolisti: Radoslav Filipović, Dušan Mandić, Strahinja Rašović, Sava Ranđelović, Miloš Ćuk, Nikola Dedović, Radomir Drašović, Nemanja Vico, Nemanja Ubović, Petar Jakšić, Viktor Rašović, Vladimir Mišović i kapiten Nikola Jakšić.

Nije izostavio ni zlatne strelce, Zoranu Arunović i Damira Mikeca, čije su precizne ruke donele najviša odličja Srbiji, kao ni srebrnu Aleksandru Perišić, koja je na dostojanstven način predstavljala svoju zemlju.

- Zlatni strelci: Zorana Arunović i Damir Mikec.

- Srebrna, fantastična, Aleksandra Perišić.

Uz to, posebna pažnja posvećena je bronzanim košarkašima.

- Sjajni bronzani košarkaši: Aleksa Avramović, Filip Petrušev, Nikola Jović, Uroš Plavšić, Vanja Marinković, Ognjen Dobrić, Nikola Milutinov, Marko Gudurić, Dejan Davidovac, Vasilije Micić, Nikola Jokić i kapiten Bogdan Bogdanović.

Voditelj je svoju emotivnu izjavu zaokružio rečima o najboljem teniseru sveta, Novaku Đokoviću, ne skrivajući ponos zbog svih postignuća ovog sportskog velikana.

- I naravno, najbolji i najveći teniser ikada, Novak Đoković.

- Malopre sam rekao Zlatna Srbijo, jer bez obzira na to koje su boje, sve medalje su za nas kao zlatne, tako ih vidimo svi mi koje ste vi učinili ponosnim. Postavili ste nove ciljeve narednim generacijama, a i sami sebi za naredne Olimpijske igre. Znajte da ste ulepšali mnoga detinjstva, i ostavili trag, kao što su nekada nama ulepšavali vaši prethodnici, pa čak i sa mnogima od vas. Imajte to u vidu dragi sportisti, ne zaboravite to i hvala vam od cele nacije - zaključio je voditelj.

(Telegraf.rs)