Hurricane "ukrale" Karleušine Runde? Fanovi zgađeni novom verzijom, oglasila se i Karli: "Moje suze su krvave"

A. M.
Vreme čitanja: oko 2 min.
Foto-kolaž: M.M./ATAImages, Nikola Anđić

Nova postava grupe "Hurricane" treba da izbaci novi singl i to ni manje ni više nego pesmu "Runde" čiji je autor pokojni Milan Laća Radulović.

Međutim, tu pesmu je Jelena Karleuša već platila, ali nije je objavila zbog problema sa Laćinim ocem Futom Radulovićem.

Takođe postoji i demo verzija iste pesme u izvedbi Ane Nikolić, ali publika je imala poseban pik na "Hurricane" jer je to ipak singl praćen i spotom.

Mnogi su u šoku zbog cele situacije, a negativni komentari su se nizali, od onih da grupu više neće slušati, pa sve to toga da su uništile pesmu, a da ovaj projekta treba raspustiti.

Karli se oglasila i objasnila kako stvari stoje.

- Tekst pesme "Runde" je moje vlasništvo, ja sam pesmu platila, kupila itd. Verziju koju je bez dozvole objavila grupa Hurricane mogu da obrišem sa Jutjuba a i svih platformi kad god poželim. Ali je njihova verzija... onako... Naravno, devojke iz grupe za ovu situaciju nisu ni malo krive jer rade šta im se kaže dok su pod ugovorom. Budite blagi prema njima, ponavljam - one nisu krive. Meni je žao jer je umesto dobrog marketinga grupa zasuta objektivnim kritikama. Menadzment grupe nije smeo da dopusti kiks da bilo ko posle mene izvede ovu pesmu jer... te devojke nemaju krvave suze. Moje suze jesu krvave. Devojke nisu preživele u životu ono što sam ja tako da ne mogu ni da priđu bolu i emociji koju ova pesma ima... Ps (postoji li jedan dan u mom životu da se ne desi neko s*anje i neki haos? Evo jedan dan samo... samo jedan miran dan...)

Inače, pre nekih mesec dana je iscurila na mreže demo verzija ove pesma u izvođenju Jelene Karleuše i svi su se složili da je otpevana odlično, sa mnogo emocija.

Ovim povodom je PR grupe Hurricaneposlao sledeću izjavu koju prenosimo u celosti:

- Izjava grupe Hurricane:

"Iz moralnih obaveza i poštovanja prema izvođacima koji su puštali demo verzije, kao i vlasnika pesme, nismo hteli objavljivati demo verziju niti praviti medijsku ,,frku" bez potrebe jer to pokojni Laća, tekstopisac ove pesme, ne zaslužuje.

On je tekstopisac i prve pesme grupe Hurricane ,,Favorito" sa kojom se grupa proslavila, tako da nam je bila zelja da ,,Runde" budu naše.

Od strane nas neće biti bilo kakvog raspravljanja, niti smo znale da je nekome drugom zvanično ranije prodata pesma, a pogotovo ne jednoj od nasih idola Jeleni Karleuši.

Mi kao grupa, zajedno sa nasim timom sa kojim sarađujemo, ne želimo polemisati oko ovog projekta u bilo kom negativnom kontekstu, pogotovo ne sa muzičkom zvezdom kakva je Jelena Karleuđa. Pesma je zvanično naša, što potvrđuju sva pravna dokumenta koja postoje u vezi nje.

Ako nas Jelena pozove da gostujemo na njenim nastupima, vrlo rado ćemo je zajedno pevati kao sto su se i prethodne članice ranije odazvale njenom pozivu.

Nije nam ispod časti biti njena predgrupa.

Verujemo da ce publika i naši fanovi uživati u ovoj pesmi jer pesma ,,Runde" to zaslužuje."

(Telegraf.rs)