Kod Kosjerine nema šta nema! Ovo je luks meni na svadbi: Losos, tartufi, a jedan obrok košta kao nečija plata

A. M.
Vreme čitanja: oko 1 min.

Papreno

Foto: Antonio Ahel/ATAImages, Instagram

Dragana Kosjerina i Bojan Perduv danas su ušli u građanski brak, a ceremonija je obavljena u jednom hotelu u centru Beograda.

Slavlje je upriličeno za oko 100 zvanica među kojima i vrhuška RTS, sa Draganom Bujoševićem na čelu.

Ono što je privuklo pažnju je i luskuzni meni na slavlju.

Prinstskitn/Inastagram

Morner od zimskih crnih tartufa

Krompir "darphin"

Pršuta, lešnik, ajoli od belog luka

Guščja džigerica

Karamelizovani lešnik, kajsija, celer, vafli

Langouste, "en feuille de brick"

Marakuja, mus od avokada

Sporo kuvani losos

Kremasti praziluk, vermut, radič

Wagyu (Vagju govedina)

"pierogi" od sporo kuvanih junećih rebara, "cremux" od rena, sos bordelaise

Svadbena torta

Foto: Shutterstock

Inače, Vagju govedina važi za najskuplje meso na svetu.

Wagyu, u prevodu znači japansko govedo, gde "Wa" znači "iz Japana", a "gju" ili "gi" je krava.

Reč je o najskupljoj vrsti govedine na svetu, i to najviše zbog jedinstvenog kvaliteta mesa i dobrih gena jer ovo meso koje sadrži daleko veći postotak omega-3 i omega-6 masnih kiselina, nego što je to slučaj kod običnih goveda.

Cena vagjua varira od 400 dolara (oko 43.000 dinara)  za kilogram, pa sve do 3.000 dolara, ali to je ona najluksuznija i služi se samo u nekoliko restorana na svetu.

Takođe, losos, gušćja džigerica i tarufi takođe spadaju u obroke za one sa malo dubljim džepom.

(Telegraf.rs)