"Cela mamina strana je gluvonema, nikad nisu mogli da dožive moju muziku": Zorja ispričala bolnu istinu

A. Š.
Vreme čitanja: oko 2 min.

Pevačica je gostovala u emisiji "Amidži šou", te otkrila pojedine detalje o svojoj porodici

Printskrin: RTS

Pevačica Zorja Pajić je osvojila treće mesto na takmičenju "Pesma za Evroviziju" sa pesmom "Lik u ogledalu" i pobrala simpatije mnogih.

Pevačica je gostovala u emisiji "Amidži šou", te otkrila pojedine detalje o svojoj porodici, između ostalog, da je porodica sa majčine strane gluvonema.

- Izvedbu na znakovnom jeziku sam posvetila baki i deki, jer oni ne mogu da čuju pesmu. A pesma je lična priča, računala sam da će da se povežu ljudi koji se bore sa identitetom ili pronalaze sebe u bilo čemu - rekla je Zorja, a potom priznala:

- Cela mamina strana je gluvonema. Ceo život se bavim muzikom, a oni to nikada nisu mogli da dožive do kraja, samo kada me vide. Kada sam svirala violinu, baka i deka stave ruku, da osete vibraciju - ništa to specijalno njima ne znači, ali im je drago što se bavim nečim čim volim.

Zorja je otkrila da li baka i deka pomoću znakova osećaju, odnosno razumeju njenu muziku.

- Razgovarala sam sa mamom o tome, šta kažu oni kada mama priča s bakom i dekom o tome što ja radim. Kažu da njima znači kad ja pokažem to U, početak, kada zamrdam, pokažem telom svoju nameru, emociju u svom izrazu i u tom načinu pokreta ruku oseti se to. Sam tekst ne može da se prevede u potpunosti takav kakav je, ali negde ipak razumeju, emociju svako razume - objasnila je Zorja.

Podsetimo, mnogi korisnici društvenih mreža komentarisali su da će Zorja posle ponovnog razočarenja, neke od narednih godina umesto Srbije predstavljati Nemačku.

Mi smo kontaktirali sa pevačicom da proverimo da li zaista ima nemačke papire, a ona nam je otkrila da li stvarno postoji takva mogućnost.

- Ta opcija za mene postoji, a da li ću je iskoristiti ne znam, s obzirom na to da je još uvek sve ovo sveže, još uvek razmišljam o "Pesmi za Evroviziju", ali kada budem donela neku svoju odluku, bilo to Srbija ili Nemačka, to će svakako svi znati - rekla je Zorja za Telegraf.rs

- Meni je utisak finala "Pesme za Evroviziju" to što je Zorja u uživo uključenju na Instagramu izjavila da nema para za više i bolje. Rekla je kako ima samo glas i da ako neko želi da uloži u nju, spremna je da radi - glasila je objava jedne korisnice platforme "Iks".

- Da li je istina kako je izjavila da bi mogla Nemačku da prestavlja na Evroviziji? - glasio je naredni komentar.

- Ne znam. Nisam gledao ceo lajv, ali kapiram da može jer valjda preko muža ima njihove papire - napisala je osoba koja je započela tvit.

(Telegraf.rs)