Stanija otkrila zbog čega je Božić poseban za nju, jednu stvar nikako ne radi na ovaj dan: !Veliki sam vernik"

N. L.
Vreme čitanja: oko 2 min.

Kako joj je prethodna godina bila veoma uspešna, ona je otkrila šta radi za Božić svake godine, te kako uspeva da joj svaka bude uspešna

Printskrin: Instagram/stanija

Starleta Stanija Dobrojević imala je burnu godinu iza sebe, a posle brojnih putovanja za Božić, najradosniji srpski praznik vratila se svojoj porodičnoj kući kako bi sa bratom i majkom slavila.

Kako joj je prethodna godina bila veoma uspešna, ona je otkrila šta radi za Božić svake godine, te kako uspeva da joj svaka bude uspešna.

- Jesam, uvek za Badnji dan zapišem ciljeve i želje za narednu godinu i papirić čuvam do sledećeg Božića, neverovatno koliko se stavki ostvari! Takođe na današnji dan valja se poraditi i kažu kakav ti je Badnji dan tako će ti biti cela godina!

Otkrila je i kakvih se običaja i tradicije pridržavaju ona i njena porodica za božićne praznike.

Printskrin: Instagram/stanija

- Moja porodica slavi u tradicionalnom duhu po starim srpskim običajima, uvek smo za Božić zajedno! Na Badnje jutro brat u zoru ide po Badnjak, spremamo posnu trpezu, odlazimo zajedno u crkvu na paljenje Badnjaka i onda sledi skromna večera koja mi je najposebnija, tada sedimo pričamo, i uz sveću i crveno vino čekamo Božić. Ujutro rano idemo u manastir na pričest i posle toga bogata trpeza i slavlje!

Kako se na Božić treba praštati, Stanija je upitana kome ona i šta prašta, na šta je odgovorila:

- Veliki sam vernik i hrišćanski je praštati! Ja opraštam svima sve! Ljudi koji su me mnogo povredili, takođe im oprostim ali praštanjem ih odstranim iz svog života. Najbitniji mi je mir i sreća u porodici, to je moja svetinja - rekla je ona za "Pink".

Kako su verovanja da ono što se radi na Božić, radi se cele godine, na pitnje šta neće raditi na ovaj praznik Stanija kaže:

- Bitno mi je da sam ceo dan srećna i dobro raspoložena, da usrećim neke ljude kojima je to preko potrebno jer nas Bog kasnije za to nagradi, takođe valja se malo poraditi, pročitati malo knjigu, spremiti ceo dom... I ne pomisliti ista loše, ne izgovoriti ružnu reč!

(Telegraf.rs)