Evo šta znači ime Ilijan koje će Veljko dati trećem sinu: Nosi posebnu simboliku

Vreme čitanja: oko 1 min.

Osobe sa imenom Ilijan odlikuje hrabrost

Foto: Nikola Tomić

Veljko Ražnatovići njegova partnerka Bogdana Ražnatović uskoro će dobiti trećeg sina kome će dati ime Ilijan. 

Ovo neobično ime iznenadilo je mnoge, jer je mladi bokser ranije pričao da će trećeg naslednika nazvati po srpskom vladaru Lazaru.

Inače, ime Ilijan je muško ime nastalo od imena Ilija. Izvorno, hebrejski glasi Elijjáhu i znači "moj Bog je Jahve". Ženski oblik ovog imena je Ilijana. Drugi oblik ovog imena je Ilian.

Jahve je bio nacionalni Bog Kraljevstva Izrael i Juda. U najstarijim biblijskim tekstovima Jahve je tipični drevni bliskoistočni "božiji ratnik" koji vodi nebesku vojsku protiv neprijatelja Izraela. Kasnije je postao glavni bog Kraljevstva Izrael i Judeja, a kraljevski sud i hram promovišu Jahvea kao boga celog kosmosa, koji poseduje sve pozitivne osobine prethodno pripisivane drugim bogovima i božanstvima. Pred kraj Vavilonskog ropstva (6. vijek p. n. e.), samo postojanje drugih bogova je negirano, a Jahve je proglašen Tvorcem kosmosa i istinskim Bogom celog sveta, piše na Vikipediji.

Osobe sa imenom Ilijan odlikuje hrabrost, ubedljivi su i često postižu uspeh u polju koje su odabrali, a uvek su spremni za akciju.

Podsetimo, par već ima sinove koji se zovu Željko i Krstan.

(Telegraf.rs)