Daleko od luksuznih vila i zlatnih kapija: Ovo je kuća Dina Merlina u starogradskoj mahali u Sarajevu

Vreme čitanja: oko 1 min.

Čuveni pevač živi u jednom od najstarijih naselja u Sarajevu - Alifakovac

Dino Merlin / Printskrin: Youtube/HRT

Iako može prstom da bira i gde će živeti i kakvu će vilu imati, Dino Merlin i dalje ne menja svoju staru adresu.

Čuveni pevač živi u jednom od najstarijih naselja u Sarajevu - Alifakovac, u kući za koju bi malo ko rekao da je u vlasništvu zvezde njegovog kalibra. Ušuškana među desetinama drugih domova, u šiblju, Merlinova kuća nije ni preterano velika, niti preterano luksuzna. Naša ekipa u to se i uverila na licu mesta, gde su ljudi imali samo reči hvale o višedecenijskom komšiji.

Čovek može biti jednako srećan i u Minhenu i u Melburnu i u Bugojnu. Sreću nužno ne donosi mesto boravka, a bogme ni bankovni račun. To je tajni sastojak života - kazao je Merlin u jednom intervjuu za Dnevni avaz.

Tada je istakao i kakav je u svoja četiri zida.

- Nerazdvojiv od onoga što sam na pozornici. Siguran, nesiguran, lomljiv i nesalomljiv. Kad pročitam ili čujem frazu da čovek treba da "bude svoj", ne znam tačno šta to znači, jer ja ne znam ništa drugo nego da budem svoj - istakao je Merlin.

Kako izgleda Dinova kuća pogledajte u galeriji u nastavku:

Podsetimo, Dino je 2018. godine doživeo neprijatnost, kada su mu dvojica migranata provalila u kuću.

Migranti su u Merlinovu kuću provalili preko prozora, ne obazirući se na video nadzor postavljen na objektu. Čim su ušli, oglasio se alarm, pa dvojica lopova ipak nisu uspeli ništa da ukradu.

(Telegraf.rs)