Željko Samardžić VS vlasti u Splitu - 1:0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Iako je upravnik imao jasnu želju i nameru, Grad je doneo odluku da dopusti da se koncert održi

Foto: Marija Mladjen/ATA Images

Željko Samardžić (67) ipak će pevati u Splitu ovog leta, iako je upravnik Park-šume Marjan Marko Pejnović ranije isticao kako naš pevač "neće nastupati", jer on smatra da njegova muzika "nije primerena".

Međutim, ulaznice su već u prodaji, a datum koncerta je 23. avgust.

Podsetimo, prethodno je njegov nastup bio dogovoren za 19. avgust, ali je upravnik Park-šume za Slobodnu Dalmaciju rekao:

- Odluka je moja, ja sam je doneo i imam to pravo. Muzika Željka Samardžića nije primerena Sustipanu.

Ipak, iako je upravnik imao jasnu želju i nameru, Grad je doneo odluku da dopusti da se koncert održi, piše Index.hr. Njihova je poslednja kada je reč o zabranama, a pomenuti upravnik je bez konsultacija sa njima dao izjavu da zabranjuje koncert.

Pre toga, organizatori koncerta poslali su zahtev za održavanje Željkovog koncerta na pomenutoj lokaciji, ali im je stigla odbijenica i to bez ikakvog objašnjenja.

Ipak, sada su dobili zeleno svetlo, pa će Samardžić svojim glasom i pesmama ipak obradovati publiku.

Na Sustipanu su tokom godine koncerte imale brojne regionalne zvezde, od Josipe Lisac, Urbana, Gibonnija, Massima Savića, Crvene jabuke do Frajli, Boža Vreća i Sergeja Ćetkovića.

Željko Samardžić, mostarski pevač s beogradskom adresom, već je nastupao u Hrvatskoj. Osim na zagrebačkom Bundeku, slušali su ga i Splićani, u Spaladium Areni.

(Telegraf.rs)