Muškarac iz Smedereva uhapšen zbog ubijanja i mučenja životinja nakon Karleušinog apela

Vreme čitanja: oko 1 min.

"Ovako se to radi, bravo za državu i policiju", napisala je Jelena

Printskrin: TV Pink

Pop diva Jelena Karleuša apelovala je juče na MUP Srbije, čiji pripadnici su danas identifikovali i uhapsili V. V. (54) iz Smedereva, zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivična dela ubijanje i zlostavljanje životinja i neovlašćeno bavljenje određenom delatnošću.

Naime, Jelena je objavila njegovu sliku juče i napisala:

- Izvesni V. V. organizator je krvoločnih i nehumanih borbi pasa koje izgladnjuje. Drskost ovog mongoloida ide do te mere da javno najvljuje borbe/"utakmice" i traži "protivnike"nesrećnih, izmučenih životinja. Vreme je da policija reaguje - napisala je Jelena.

Printskrin: Instagram/karleusastar

Nakon njene objave slike muškarac, policija je hitno reagovala i uhapsila ga, nakon čega se Jelena oglasila.

- Ovako se to radi, bravo za državu i policiju - napisala je.

Podsetimo, kako je Telegraf danas prvi izvestio, povodom velikog broja objava na društvenim mrežama, u kojima se navodi da nepoznati muškarac iz Smedereva zlostavlja i muči životinje, što je izazvalo uznemirenje javnosti, pripadnici Policijske uprave u Smederevu, u saradnji sa republičkim veterinarskim inspektorom i Osnovnim javnim tužilaštvom, identifikovali su i uhapsili V. V. (54) iz Smedereva, zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivična dela ubijanje i zlostavljanje životinja i neovlašćeno bavljenje određenom delatnošću.

Pretresom stana i drugih prostorija osumnjičenog, otkrivena je ilegalna uzgajivačnica sa 15 pasa rase „pitbul“ i dva psa rase „mikrobul“, kao i mehanička sprava za vezivanje pasa.

Osumnjičenom je određeno zadržavanje do 48 časova, nakon čega će, uz krivičnu prijavu, biti priveden osnovnom javnom tužiocu u Smederevu.

(Telegraf.rs)