Bili su kao kumovi! Preletačević se oprostio od Mirka Rašića: "Znam koliko si suza lio, teško ti je bilo..."

Vreme čitanja: oko 3 min.

"Delili smo dinar i parče leba", napisao je između ostalog Beli

Printskrin: youtube/mirkorasic, Telegraf

Poznati jutjuber i automehaničar Mirko Rašić (33) nađen je mrtav u utorak ujutru, u Surčinu, u jednoj hali.

Ova vest potresla je mnoge, a njegov prijatelj Luka Maksimović, poznat i kao Ljubiša Preletačević Beli, na svom Instagramu objavio je dugačak tekst posvećen Rašiću, sa kojim je bio veoma blizak još od mlađih dana.

"Brate moj. Jel mi veruješ da te kapiram? Koliko god to zvučalo čudno, ali tako je. Poznavao sam te na poseban način, kao i ti mene. Nakon Žakija i Mirka smo pravili pauzu u našem druženju, a do tada smo bili nerazdvojni. Sećam se momenta kada smo posle godinu dana seli na piće i kada sam shvatio koliko smo obojica sazreli, ja uz Tamaru, a ti uz Marijanu. Bio sam oduševljen tvojim stavovima i energijom i kako smo bacali rečenice kao nikad do tad, uvek je bila naša klasična babunarija, ali tog dana kao da smo razumeli kako svet funkcioniše. Nakon toga smo se viđali kao da smo kumovi, ono, na nedelju-dve, ali smo se voleli i poštovali više nego ikad. Kapiram te brate moj. Ne krivim te. Zato što si pokupio one mačiće sa autoputa ja sam upoznao moju Tamaru, kod tebe u starom servisu. Jel se sećaš kako sam se zaljubio u nju i kako si mi se smejao jer sam bio potpuno paralisan i izgubljen? Bio si mi podrška. Delili smo dinar, parče leba, buksne, snove. Delili smo savete jedna drugom. Voleli smo se.

Tvoj odlazak je poruka za sve nas, ti si naša generacija, neko ko je odrastao isto kao svi mi, ko je vaspitavan na isti način, neko ko nije delio svoju bol sa drugima jer je učen da muškarci ne plaču. Znam samo koliko si suza lio sam u radionici dok nije nikoga bilo, znam koliko ti je teško bilo, a vešto si to krio. Ne krivim te brate moj. Nisi ti kriv! Jedino što je krivo u celoj ovoj priči je to što neću više moći da slušam tvoje kretenske fore i pesme koje si pevao po ceo dan, bio si neko ko je znao svaki jebeni refren na ovom svetu, onaj koji je imao osećaj za druge i više nego što bi čovek trebao imati, onaj koji je delio šakom i kapom kao da mu je otac Šejk, a ne majstor Đura. Mire, do ovog trenutka nisam znao koliko mi značiš u životu i koliko te volim i to je sranje! Ne krivim te! Nisi ti kriv! Nisam ni ja kriv što nisam umeo da podelim svoju ljubav sa tobom do kraja jer sam i ja isto tako vaspitavan, spartanski. Znaš me i kad ti kažem da nisam ovoliko plakao ni za svojim Sidžimom, znam da mi veruješ, doslovno se raspadam i sebe sam iznenadio jer me je tvoja smrt učinila ponovo čovekom koji ima duboku empatiju i osećanja jebote.

Osećam svaki svoj organ u telu dok jecam i lijem litre suza za koje nisam znao ni da postoje u meni. Brate moj. Oprosti što te češće nisam viđao, ali znam da me znaš! Znam da smo imali odnos kao da smo odrasli zajedno, bili smo Halil i Milan jebote, Žaki i Mire! Nedostajaćeš mi, ali te kapiram brate moj. Pošto nismo uspeli da odemo Golfom dvojkom za Berlin, vidi reši nam gore neku dvojku pa kad dođem da odradimo to, nije u redu da to ostane neštiklirano u našim ciljevima. Znam da znaš da 2pac - Better Dayz ide na max, to je naša stvar bila i biće. Čuvaj se gore, nemoj da praviš dvaput iste greške. Volim te druže", napisao je Preletačević.

Printscreen: YouTube/Neovlašćeni serviser

Porodica tragično preminulog jutjubera saopštila je da će ispraćaj biti u petak, na Orlovači.

- Drugari, sahrana Mirka Rašića će biti u petak u 11:30 na Orlovači. Trebalo bi doći malo ranije. Ukoliko želite možete turirati motore kao znak poslednjeg pozdrava, porodica se slaže s tim - piše u objavi.

(Telegraf.rs)