Predstavnici Hrvatske nakon prolaska u finale Evrovizije: "Naša inspiracija je da svet učinimo boljim mestom"

Vreme čitanja: oko 2 min.

- Srećni smo jako što smo prošli dalje - rekli su oni

Predtsavnici Hrvatke, Let 3 sinoć su nastupali u prvoj polufinalnoj večeri popularnog takmičenja u Liverpulu, i plasirali se u finale.

Naime, grupa Let 3 je najpre otkrila kako su došli do inspiracije za nastup, ali i sam zvuk pesme.

- Naša ispiracija za muziku koju pravimo jeste da svet učinimo boljim mestom za sve. Naša mala glupa ali i pametna pesma jeste protiv rata, jer smo sigurni da ne postoje pobednici u ratu. Svi su žrtve zato vas molimo da prestanete sa tim. Kao što u ratu ne postoje pobednici tako na Evroviziji ne postoje gubitnici. Ono koji večeras nisu prošli nisu gubitinici, to su naši prijatelji i naše je zadovoljstvo što smo delili scenu sa njima.

Novinarka iz Hrvatske je pitala predstavnike svoje zemlje kako se osećaju nakon što su uspeli da se plasiraju u finale, čime nisu mogli da se pohvale 6 godina, ali i da li znaju koliko su svoju zemlju i fanove učinili ponosnom.

- Naravno da smo srećni. Mi smo se kvalifikovali na našem takmičenju sa velikom grupom fanova i drago nam je da ih nismo razočarali. Verujemo da možemo doći do visokog plasmana, i odličan je osećaj stvarno. Da nismo prošli dalje mi bi svakako bili pobednici takođe, ali ovo je sjajna stvar i hvala svima koji su glasali.

S obzirom na to da se poruka pesme stop ratu, grupa je otkrila i da li očekuje podršku Ukrajine.

- Koliko sam razumeo u finalu će moći da glasaju i Ukrajinski glasači, kao i ljudi iz Poljske, a mi znamo da tamo imamo dosta fanova. Na tirkiznom tepihu nosio sam kostim plavo žute boje u čast Ukrajine. Oni su pobedili prošle godine, međutim, Liverpul je domaćin ovogodišnje Evrovizije, i svi smo svesni zbog čega. Žao nam je zbog ovih loših stvari koje se tamo događaju, i ovo je neki vid naše podrške njima.

Naime, oni su ponovo dobili pitanje, kako se osećaju nakon što su se plasirali u finale, iako se Hrvatskoj već duži niz godina to nije posrećilo.

- Nekoliko puta je Hrvatska osvojila jedanaesto mesto, to je ipak blizu finala. Srećni smo jako što smo prošli dalje, ali i zbog toga što je prvo ozvaničeno za nas da smo u finalu, to je sjajan osećaj.