Ćerka Sunčica tati na grob spustila crvene ruže: Održan pomen Nebojši Glogovcu

Vreme čitanja: oko 1 min.

Glogijevim senima i danas su se poklonili oni koji ga nisu zaboravili ni kum Vojin Ćetković, kolege Bojan Dimitrijević...

Foto: ATA Images/Antonio Ahel

Pre tačno pet godina napustila nas je legenda domaćeg glumišta Nebojša Glogovac, a porodica i prijatelji okupili su se danas na Novom groblju kako bi obeležili godišnjicu njegove smrti.

Nebojšinu večnu kuću u Aleji zaslužnih građana na Novom groblju svakodnevno posećuju poštovaoci njegovog lika i dela, a svakog 9. februara okupe se oni koji su ga najviše voleli: otac Milovan, sestra Bojana, supruga Milica, brojni prijatelji.

Glogijevim senima i danas su se poklonili oni koji ga nisu zaboravili ni kum Vojin Ćetković, kolege Bojan Dimitrijević, Milena Predić, Nikola Đuričko, Nada Šargin, Jelena Đokić...

Voljenom ocu cveće na grob donela su i deca, sinovi Gavrilo i Miloš, ali i ćerkica Sunčica.

Podsetimo, glumac Nebojša Glogovac (49) preminuo je na današnji dan pre tačno pet godina, nakon duge i teške borbe sa karcinomom.

Gostujući u jednoj emisiji, supruga Nebojše Glogovca otkrila je šta bi volela da kaže svojoj ćerki o njenom ocu.

- Ja volim da odvajam njegov lik i delo od onoga što smo bili mi, ali naravno da bih bila srećna da ćerki kažem: Ovo je ulica koja nosi ime tvog tate. To bi bilo lepo. On to zaslužuje i sigurna sam da svi mislimo da mu to i pripada. Treba da odnegujemo bolje i trajnije vrednosti. On je heroj i legenda, važan primer mladim ljudima. Bio je to i ostao. Verujem da dobra dela žive – kazala je Milica Glogovac.

Video: Ovako je govorio Glogi

(Telegraf.rs)