Jovana Jeremić objasnila kako je iz prve položila ispit na Pravnom, na kom sad svi padaju: "Nije za prosečne"

Vreme čitanja: oko 2 min.

Jovana poslala jaku poruku studentima koji polažu Obligaciono pravo

Foto: Marko Jovanović, Nikola Anđić

Voditeljka "Novog jutra" Jovana Jeremić prokomentarisala je za Telegraf, kiks studenata Pravnog fakulteta u januarskom ispitnom roku na ispitu iz Obligacionog prava.

Naime, na januarskom ispitnom roku na ispit iz Obligacionog prava na Pravnom fakultetu izašlo je čak 150 studenata, a prema tvrdnjama onih koji pohađaju ovaj fakultet, položila ga je samo jedna osoba. Kako tvrde akademci, ovo nije prvi put da se dešava slična situacija i dodaju da je na ovom predmetu procenat prolaznosti uvek bio nizak, ali da je situacija sa poslednjeg roka rekord.

Pošto se Jovana Jeremić hvali svojim uspehom na Pravnom, pitali smo je da li je imala problema prilikom polaganja Obligacija i koji ispit ju je namučio. Ona nam je otkrila da njoj nijedan ispit nije predstavljao problem, a predmet za koji mnogi smatraju najtežim - Obligaciono pravo - ona je položila iz prve.

- Obligacije sam položila iz prve. Imala sam i test kod Hibera, taj test je stvarno mnogo težak, jako je težak, a ja sam naravno prošla. Test realno ne može da prođe prosečan student, mogu da prođu samo naj, najbolji studenti - kaže Jovana za Telegraf i dodaje:

- Što se tiče ispita, to je vrlo interesantno. Polagala sam ispit kod pokojnog profesora Olivera Antića, on se ubio, skočio sa stene. Dobila sam desetku, i on me je posle ispita odlikovao i rekao mi je da ću da napravim vanserijsku karijeru i velike stvari u poslu. On je jedan od retkih koji je u meni video potencijal - rekla je Jovana za Telegraf.rs

S druge strane, Jovana tvrdi da joj nijedan ispit nije predstavljao problem, a kako kaže, nije joj jasno šta se desilo sa studentima, ali da je sigurna da je u nekome problem.

- Nisam imala nijedan problem na fakultetu, završila sam u roku. Ne znam ni ko je bio profesor, ni šta. Ne znam da li je problem u profesoru ili u đacima, ali da je nešto problem to je sigurno čim toliki broj ljudi nije prošlo ispit - ističe Jovana.

Podsetimo, Jovana je je završila osnovne studije u roku, a na Pravnom fakultetu postigla je ogroman uspeh. Ona je ovaj stepen studija završila sa prosekom 9.34, a master studije, koje je završila 2014. godine završila je sa prosekom 9.25.

Video: Jovana Jeremić ne igra, ona KIDA

(Telegraf.rs)