Zvezda serije "Otvorena vrata" postao je vladika Ilarion: Bio je i član rok grupe, a evo kako sada izgleda

U svojoj karijeri glumca nagrađen je prestižnom nagradom "Zoran Radmilović" koju dodeljuje Sterijino pozorje u Novom Sadu

Foto: TV Una, Youtube/otvorenavrata

Nekadašnji glumac i muzičar Rastko Lupulović, koji je bio deo benda Kanda, Kodža i Nebojša, i glumio u ostvarenjima kao što su "Paket aranžman ili "Otvorena vrata", zamonašio se 1996. godine i dobio duhovno ime Ilarion. 

Vladika Ilarion je nedavno gostovao na Una TV gde je pričao o aktuelnim temama, ali u o uticaju društvenih mreža na društvo.

- Ovi putevi virtuelni, društvene mreže koje postoje, nisu loše. Čak su izvor velikog znanja. Često nosi i iskušenja da zaboravimo na realnost.  Često čujem, pogotovo po selima: "Volim ga jer je realan", ma šta to bilo - rekao je Ilarion.

Inače, vladika Ilarion, odnosno Rastko Lupulović, rođen je 15. aprila 1974. godine u Beogradu.

Diplomirao je glumu na Fakultetu dramskih umetnosti u Beogradu. U svojoj karijeri glumca nagrađen je prestižnom nagradom "Zoran Radmilović" koju dodeljuje Sterijino pozorje u Novom Sadu.

Bio je član pank rok grupe Kanda, Kodža i Nebojša.

Zamonašio se 1996. godine u manastiru Visoki Dečani gde se bavio ikonopisom. Za igumana manastira Draganac kod Gnjilana imenovan je 2013. godine. Pored maternjeg govori engleski, italijanski, francuski i albanski jezik.

(Telegraf.rs)