Boban Rajović i Zak o prijateljstvu, saradnji i ženama: Potkačili mlađe kolege zbog solističkih koncerata

- Pesma je ta koja spaja kompletan region, mislim na Zagreb i Beograd što je dovoljno. Zista pesma nosi jednu poruku koja širi ljubav - rekao je Rajović pred našim kamerama

Popularni pevač Boban Rajović pre nekoliko dana objavio je duetsku numeru sa hrvatskim kolegom Ivanom Zakom pod nazivom "Kilometri ljubavi", a kojom su osvojili prvu poziciju na trendingu širom balkanskih zemalja.

Pevači su priredili premijeru pesme u Beogradu, a tom prilikom Boban i Zak su pred kamerama Telegrafa progovorili o saradnji, kolegama, ljubavnim životima...

Kako je došlo da saradnje između vas dvojice?

- Zvao sam Bobana, kada sam napisao pesmu. Bio sam inicijator, jer se znamo dugi niz godina, karakterno smo tu blizu. Čovek je sa beogradskom adresom, ja sa zagrebačkom. Koga bih zvao drugog nego Rajovića - ispričao je Zak, a na to se nadovezao Rajović:

- Opet kažem da je korona mnoge nas razočarala, živeli smo u doba kada nismo mogli da izlazimo, sedeli kod kuće i bili u minus fazama. No, s druge strane dosta toga je dobro donelo, kao ovu duetsku pesmu. Dobro se sećam kada mi je poslao pesmu, ležao sam i tad mi je zazvonio telefon, pustio mi pesmu. Poslušao sam je dva puta i rekao to je to. Pesma je ta koja spaja kompletan region, mislim na Zagreb i Beograd što je dovoljno. Zista pesma nosi jednu poruku koja širi ljubav - rekao je Rajović pred našim kamerama.

Gde su lepše devojke, u Beogradu ili Zagrebu?

- To je teško pitanje, mislim da i Zagreb i Beograd imaju tu neku dobru vibru, i imamo najlepše žene na svetu, ne bih ja to sad delio - rekao je Zak, pa se nadovezao Rajović:

Foto: Kobra

- Lepota je i tamo i voamo ista, mislimda uopšte Balkan ima strašno lepe žene, najlepše žene na svetu.

Koliko ste vi kilometara prešli zbog ljubavi?

Imao sam nekih 16 godina, ona je živela ovde u Beogradu, a ja u Danskoj. Nije mi bilo teško da prevalim sve te kilometre, ta veza je trajala neke četiri godine. Čim sam dobio vozačku dozvolu nije mi bilo teško da upalim auto iz Kopenhagena do Beograda zbog ljubavi i da vidim tadašnju svoju simpatiju. Zamislilte mene u 18, a ona sa 16 koja je slagala da ima toliko godina, imala je 14 - završava kroz smeh Rajović.

Da li je lakše da srpski pevač postane popularan u Hrvatskoj, ili obrnuto hrvatski u Srbiji?

Foto: Kobra

- To je relativno, kako se kome poklope karte. Nekako pravila tu nema. Boban je u Hrvatskoj megapopularan, odradio je najveće dvorane, dokazao se, a ja u Srbiji još nisam. Boban mi je pružio ruku i ugostio me danas ovde, mislim da je to jedan novi početak za mene. S obzirom na to da se muziko bavim od svoje šeste godinu i sve gradio temeljno i sporo zbog čega sam velike rezultate napravio u Hrvatskoj i Sloveniji, stigao sam i do Bosne, ali u Srbiji jš nisam - rekao je Zak.

- Dodao bih samo da svakako nije sporan kvalitet, ali je imao puno posla p oHrvatskoj i Sloveniji. Mislim da se pojavio pre šest godina na našem estradnom nebu, već bi mogao da se pohvali nekom velikom beogradskom dvoranom. Svakako mislim da će posle ove pesme, dueta, dokazati i pokazati - dodao je Boban.

Mnoge vaše mlađe kolege su zakazale koncerte u najvećoj beogradskoj Štark areni. Neki su koncerte već i održali, neki su tek zakazali. Da li mislite da je to možda preveliki "zalogaj" za njih?

- Definitivno da. Davno sam jednog svog kolegu čuo, a koji je i tada imao godina uspešnog rada iza sebe, da neće da održi solistički koncert jer mu je rano. Sama reč solistički koncert kaže da moraš da pevaš samo svoje pesme, isključivo svoje. Ne mogu da uđu u beogradsku ili zagrebačku arenu i da pevaju svojih pet, šest, sedam hitova i posle da peva tuđe. Mogu naravno oni koji imaju nekog ko ih gura i misle da su ne znam ni ja šta, ali ne smeju da preskaču stepenice. Svi ti koji rade velike solističke koncerte, a imaju dva ili tri albuma iza sebe i nema šanse da imaju više od 7 hitova, ne mogu da rade solistički koncert. Da izađu da pevaju neke tuđe pesme, to nije solistički koncert. Ljudi ne preskačite stepenište, varate se drage kolege - kaže Rajović i dodaje:

- U Splitu sam napunio arenu, i u Zagrebu sam napunio arenu. Mogu sada da tvrdim da sam zakazao još 2007. godine beogradsku arenu da bih je napunio, pevao bih pesme "Piroman", "Usne boje vina", "Provokacija" i onda bih pevao tuđe pesme. Nisam zakazao tada već sam čekao trenutak, koji će se desiti za godinu, možda dve. No, tvrdim da tada kada je budem uradio da ću izaći onako pun sebe i prosto to će biti to.

Detaljan intervju pogledajte u videu na početku teksta.

(Telegraf.rs)