Prvi intervju nove postave grupe Hurricane! Otkrile kako se slažu, pa priznale: "Lude smo kao bivše članice"

Sara Kuruma, Jovana Radić i Miona Srećković su nove članice popularne grupe

Nakon isteka ugovora sa Ivanom Nikolić, Ksenijom Knežević i Sanjom Vučić grupa "Hurricane" je dobila nove tri pevačice. Mlade i talentovane devojke Sara Kuruma, Jovana Radić i Miona Srećković nove su članice sastava koji je osvojio region.

Kako i same ističu zadatak da nadmaše popularnost prethodnica nimalo neće biti lak a one su spremne na sve izazove.

U prvom zajedničkom intervjuu za Telegraf devojke otkrivaju koliko su se dobro upoznale te koja je preuzela ulogu vođe u grupi.

Sara Kuruma je poreklom Afro-amerikana ali za sebe kaže da se oseća kao Afro-srpkinja.

- Ja sam zapravo Afro-srpkinja. Majka mi je sa Kosova poreklom ali je rođena ovde u Beogradu a tata mi je iz Gvineje, što znači da sam i ja poreklom iz Gvineje ali sam rođena u Beogradu.

Jovana Radić je poznato lice budući da je nastupala u grupi Hurricane junior.

- Ja sam rodom iz Kraljeva ali kada pričam taj naglasak se ne čuje pošto ja ovde živim već pet godina i već sam se navikla. Međutim, kada se iznerviram ja mogu da kažem sve i svašta. Mogu da kažem i da je neko retardiran i sve, i da je neko menatalać  (oponaša naglasak karakterističan za raški okrug). Ja se izvinjvam. Kad se iznerviram tad se čuje da sam iz Kraljeva, inače se ne čuje. Ovako ne bežim od naglaska.

Miona Srećković je bivša učesnica Zvezda Granda, a dolazi iz Francuske.

- Rođena sam u Francuskoj, majka mi je iz Niša a tata iz Kruševca, tako da ja imam malo južnjački naglasak. Kašika, trafika (oponaša južnjački naglasak). Malo mešam padeže jer sam rođena tamo i tamo sam završila školu.

  • Koliko ste se za ovo vreme dobro upoznale?

- Već par meseci smo svakodnevno zajedno. U akciji smo i radimo i lude smo. Spremamo se, snimale smo. Par pesama je već gotovo i sada ćemo da snimamo spotove. Jedva čekamo, nama je prezanimljivo, mi smo pune energije, samo lumpujemo, ludujemo, kada imamo vremena, a nemamo ga, mi u kombiju napravimo žurku.

  • Kako se slažete?

- Odlično. Fantastično - rekle su uglas.

  • Saro ko je "šef orkestra" i ko uglavnom vodi glavnu reč u grupi?

- U grupi imamo našeg malog šefa a to je Miona. Ona nam je i mama i sve. Kuva nam, požuruje nas da ne kasnimo. Ona nam je tu nadređeni. Ovako se odlično slažemo. Milile smo da to neće biti tako ali kada smo se upoznale u studiju odmah smo se združile - rekla je Sara na šta se nadovezala Miona.

- Tri devojke uglavnom je uvek problem. Pre okupljanja se nismo međusobno družile tako da je u početku bilo upitno da li ćemo da se slažemo, kako ćemo da se slažemo i kako će sve da ispadne - rekla je Miona na šta je Jovana dobacila.

- Onda sam nam ja spasila situaciju tako što sam gledala natalnu kartu. U natalnoj karti piše da smo trio fantastiko. Baš onako kompatibilne, sve nam se slaže. Dve trećine grupe čine vazdušni znaci i mi negde letimo, a Miona je zemljani i ona nas vuče. Ona nas malo spušta, mi nju malo dižemo i tako. Onda nam je vrhunski, tako smo ni na nebu ni na zemlji.

  • Kako zvuči kada jedna Afro-srpkinja peva narodnjake?

- Neću da kažem solidno, ali zvuči dobro. Trebalo mi je vremena da naučim da pevam trilere jer meni po prirodi ne ide. Nijedan afrikanac ne može to da uradi ali tu su mi učiteljice. Svaki nedostatak onako guramo. Jovana je ekspert za ples, ona nam pokazuje šta bismo trebale da radimo i kako da igramo. Saru upućujemo na trilere. Ona je pretalentovana i to niko ne osporava. Sve joj je novo i guramo je da bude svoja jer kako je mi pozajemo je skroz drugačija. Kada se pojavi u medijima je dosta skromna.

  • Uskoro izbacujete tri nove pesme a tekst za jednu od njih radila je bivša članica grupe Sanja Vučić?

- Tako je. Tekst je ona pisala. Pesma je odlična i takva je da ne liči ni na jednu koju su do sada izvodile bivše članice. Grupa nije sačinjena da mi njih menjamo nego samo nastavljamo sa brendom koji je Zoran Milinković naš producent pokrenuo. Mi smo generacija broj dva. Drugi stepen uragana.

  • Koliko ima sličnosti između vas i bivših članica i možete li da se poistovetite sa nekom od njih?

- Prepoznajemo se u tome što volimo sve tri da jedemo kao one. Generalno smo sve izmešane, kreativne i lude na njih. Nastavlja se taj neki dobar vajb i ta energija. Nadamo se da će to moći i publika da oseti. Sve tri pevamo i mešamo razne žanrove od etna do balada preko narodnjaka i stranih pesama.

  • Kada izlaze vaše nove pesme? U pitanju su tri ako se ne varam.

- Da imamo tri pesme koje uskoro izlaze. Za par dana snimamo spotove. Imamo jednu narodnu pesmu, jednu baladu koju su radili Ognjen Amidžić i Marko Kon. I imamo jednu koja je malo komercijalnija, ona se zove "Al Kapone" i nju jedva čekamo.  Sve jedva čekamo i sve tri puštamo u isto vreme.

  • Da li ste spremne da budete pod budnim okom javnosti?

- Spremne nego šta. Spremen smo i da nam zavirite u privatan život jer šta se mora nije teško.

(Telegraf.rs)