Konstrakta mahala srpskom zastavom pred odlazak na Evroviziju: Podelila cveće i peškire

RTS je organizovao svečani ispraćaj degelagacije Srbije na Evroviziju

Ana Đurić Konstrakta predstavljaće Srbiju na Evroviziji, koja se održava od 10. do 14. maja, u Torinu, sa pesmom "In Corpore Sano".

RTS je organizovao svečani ispraćaj degelagacije Srbije na Evroviziju, u Torino, gde se održava ovogodišnje prestižno takmičenje. Na samom početku obratila se Olivera Kovačević.

- Drago nam je što ste sa nama da ispratimo delegaciju Srbije u Torino, drago nam je i što je naš nacionalni izbor u organizaciji RTS-a postao pozornica za umetnike u našoj zemlji, ali i najgledaniji tv program, da ne kažem spektakl - rekla je na samom početku Olivera.

- Drago nam je što je Konstrakta sa svojim bendom ostvarila ubedljivu pobedu sa jednim neočekivanim muzičkim izrazom i vizuelnim identitetom. Pesma u Torinu održava se u senci rata u Ukrajini i verujemo da će sa ovog takmičenja otići poruka mira i molba da rat stane - dodala je Kovačevićeva.

Video: Dragan Bujošević uručio Konstrakti zastavu Srbije pred polazak u Torino na Evroviziju

Konstrakta na Evroviziju u Torino "ide" Fićom, koji je zaštitni znak Italije i naš najzastupljeniji stari automobil.

Konstrakti su se obratile prošlogodišnje pobednice Evrovizije, članice grupe Hurricane, koje su Ani poželeli sreću, navodeći da imaju velika očekivanja, zbog čega Ana, kako su šaljivo rekle, ne bi trebalo da oseća pritisak.

- Vežbala sam podnošenje pritiska prethodnih 40 godina, tako da će biti okej - rekla je Konstarkta kroz smeh.

Konstakta je na bini izvela pesmu "In Corpore Sano", a kada je sišla sa bine prisutnima je podelila bele karanfile, i peškire na kojima je u uglu izvezeno - In Corpore Sano Konstrakta.

- Simbolika je pipava stvar, njoj svako upisuje nešto što treba, beli karanfili nas prate od početka nastupa i od početka prate ljubav, razumevanje i poštovanje - rekla je Konstrakta za Telegraf Jetset.

Iako je na nastupu na izboru za Pesmu za Evroviziju imala cveće zadenuto u džepu na mestu gde je srce, Konstarkta se ovog puta odlučila se za drugačiji detalj.

Umetnica je imala belo odelo koje podseća na medicinsku uniformu, kao i izvezeno srce sa leve strane.

Video: Konstraktu uhvatili nespremnu na bini: Nisam se spremila za ovo pitanje

- U ovoliku podršku zaista je divno! Perite ruke - poručila je Konstrakta pred polazak u Torino.

- Naše ambicije su da predstavimo Srbiju u najboljem svetlu. Za sada nam je u fokusu da uđemo u finale, za ostalo ćemo se potruditi. Pripreme su okej, ostalo je da spakujemo kofere - rekla je Konstarkta.

Video: Ambasador Italije u Beogradu uručio Konstrakti italijansku zastavu pred polazak na Evroviziju

(Telegraf.rs)