Alka Vuica o Konstrakti i njenoj pesmi za Evroviziju: "To u Hrvatskoj ne bi prošlo"

- Mislim da se prošle godine kada je Maneskin pobedio Eurovizija otvorila za 21. vek i promenu u muzici - rekla je Alka

Foto: Nikola Tomić, Marko Jovanović

Alka Vuica pojavila se na ovogodišnjoj "Pesmi za Evroviziju '22" kao autor teksta jedne od pesama u izboru. Sada je otkrila i šta misli o pesmi "In Corpore Sano" u izvedbi Konstrakte koja je pobedila i koja će Srbiju predstavljati na Eurosongu u Torinu.

- Ja sam se upravo vratila s Beovizije, srpskog izbora za pesmu Evrovizije gde sam se takmičila sa pesmom koju sam napisala zajedno s Marijom Mirković - Požuri, požuri. Moram reći da su Srbi fantastično izabrali jednu art pesmu koja je otvorena. Takvo nešto u Hrvatskoj ne bi prošlo - rekla je za Story.hr.

- No, jako mi je drago što je Mia prošla na ovogodišnjoj Dori jer je i meni to iskreno bila najbolja pesma. Strašno mi se sviđa, ali videćemo - dodala je o hrvatskoj predstavnici na Eurosongu, Miji Dimšić.

- Mislim da se prošle godine kada je Maneskin pobedio Eurovizija otvorila za 21. vek i promenu u muzici. Mislim da se, koliko god to mnogi ljudi ne razumeju, Eurovizija pretvara ponovno u jedno ozbiljno takmičenje. Ostajaće veliki hitovi i velike pesme - zaključila je.

- Kada je reč o tome prolazi li bolje sporija ili brža pesma, tada mogu reći da nema pravila. Na Evroviziji se ponovno traže upečatljivi autori. Mi ne smemo zaboraviti da je to takmičenje autora, a ne pevača. Mene je jako pogodilo što se na Dori nisu potpisivali autori, nego samo pevači i imena pesama. Mislim da je to nedopustivo - rekla je za kraj Alka.

(Telegraf.rs)