Rozga zbog zdravstvenog problema ne sme da se ugoji ni pola kilograma: Ovo je njen jelovnik!
- Jedem više puta dnevno, ali u manjim količinama, zato što to odgovara mom organizmu - kaže pevčica
Pevačica Jelena Rozga, koja ima 57 kilograma, kaže da zbog problema sa štitastom žlezdom ne može da se ugoji ni pola kilograma.
Pevačici je 2006. godine otkrivena hipertireoza, a pre četiri godine i tahikardija. Šarmantna Splićanka priča kako živi sa ovim bolestima, zbog kojih već godinama ima istu kilažu.
- Moji problemi sa štitastom žlezdom ne daju mi da se ugojim ni pola kilograma. ali ima i do genetike i do toga što živim pored mora. Štitasta žlezda ponekad ume baš da me zeza, ali generalno se dobro osećam. Ne dam se ja, samo osmeh na lice i pozitiva - priča pevačica i dodaje da je obolela zbog stresa.
- Sada je najvažnije da se što manje uzrujavam, i zbog srca i zbog štitaste žlezde. U prethodnih nekoliko godina sve koncerte sam otpevala bez problema zahvaljujući terapiji i disciplini. I dalje skoro dva sata mogu da pevam i igram sa svojom publikom - ispričala je Jelena i dodaje da joj nastupi zamenjuju klasične treninge u teretani.
- Na bini provedem nekoliko sati pevajući i plešući, i to je odličan način da se ostane "fit" i bude u dobroj kondiciji. Kada je počela pandemija korona virusa, morala sam da prestanem da treniram i to je bio šok za moje telo. Zbog toga mi je, dok sam bila u izolaciji, proradila i štitasta žlezda. Onda mi je trener rekao da počnem da vežbam kod kuće, što mi je bilo i korisno i potrebno. Kada je reč o ishrani, pevačica ističe da je oduvek vodila računa šta jede.
- Pazim šta jedem, iako sam veliki gurman. Trudim se da hrana koju unosim bude lagana i zdrava. Jedem više puta dnevno, ali u manjim količinama, zato što to odgovara mom organizmu. Nekada sebi dam oduška i opustim se. Volim mediteransku hranu, laganiju ishranu, koja sadrži dosta voća, povrća i ribe. Zimi obožavam da jedem pečeno kestenje - objašnjava Rozga za Informer.
Ovo je jelovnik Jelene Rozge:
Doručak: Omlet sa belancima, maslinama i mladim sirom
Ručak: supa, meso, salata
Večera: Riba i povrće
Trik savet: Budite umereni u svemu!
(Telegarf.rs)