Karić uživa sa unukom Viktorom: Igrajte se s decom, budite i vi dete... To će pamtiti celog života

"Savetujem roditeljima, bakama, dekama da nadju vremena i strpljenja da svojoj deci i unucima posvete vreme, nauče ih starim igrama, kako da zavole prirodu, životinje, svet oko sebe"

Bogoljub Karić i unuk Viktor / Foto: Facebook/Bogoljub Karić

Bogoljub Karić dan provodi sa unukom Viktorom, a svim roditeljima, bakama i dekama, poslao je snažnu poruku.

- Dragi moji, danas sam odlučio da se posvetim najmlađima, unucima i da sa njima provedem što više vremena van kuće. Evo me sa Viktorom, sinom naše ćerke Jelene i zeta Gorana. Uživamo u prirodi i "ozbiljnim razgovorima". Smatram da je potrebno da deci usadimo naviku da se više kreću, da se posvete fizičkim aktivnostima, da se bave sportom. Važno je da svoje slobodno vreme kvalitetno iskoriste i da ga ne gube samo na razne igrice i drugu sličnu zabavu -

- Deca danas, zbog užurbanog načina života, više vremena provode bez roditelja i njihovog nadzora,pa postaju neaktivni. Vezani su za najrazličitije tehničke uređaje, podložni negativnim uticajima okoline. Svesni smo da je to velika opasnost za njih u svakom pogledu -

- Zato savetujem roditeljima, bakama, dekama da nadju vremena i strpljenja da svojoj deci i unucima posvete vreme, nauče ih starim igrama, kako da zavole prirodu, životinje, svet oko sebe.

- To vreme je dragoceno i najbolji ulog za budućnost naših potomaka. Deca su ukras sveta, naše najveće blago i pečat našeg ukupnog života. Družite se sa decom, igrajte se sa njima, budite i vi dete... To će pamtiti celog života - zaključio je.

(Telegraf.rs)