Nikolina Pišek posle trovanja završila u Hitnoj

Voditeljka i njena ćerka početkom februara otrovale su se ugljen-monoksidom u stanu u Zagrebu

Foto: Nikola Tomić

Voditeljka Nikolina Pišek završila je u Hitnoj odakle se oglasila i otkrila da je nakon trovanja ugljen-monoksidom  ugroženo njeno zdravlje.

Nikolina je na Instagram storiju objavila fotografiju iz Hitne i poručila da je zbog trovanja, koje se dogodilo početkom februara, izložena riziku od plućne embolije.

- Opet ja... Ukoliko niste znali, 90 dana nakon trovanja CO izloženi ste povećanom riziku od plućne embolije. Danas srećom nije bio taj dan - napisala je voditeljka.

Podsetimo, Nikolina i njena ćerka Una otvovale su se ugljen-monoksidom u stanu u Zagrebu, u kom živi sa ćerkom i suprugom Vidojem Ristovićem, kada je pukla cev od gasa koji obezbeđuje grejanje čitave zgrade.

Nikolina i njena ćerka na vreme su pronađene u stanu, a njihovo stanje lekari su detaljno analizirali, pa je tada voditeljka ispričala kroz šta je sve prošla.

-  Drago mi je što vas vidim. Ovaj put nije floskula, jako mi je drago što vas vidim! (smeh) Trenutno sam okej, Una isto... Moramo ići na dodatne pretrage. Una je preživela malo manje trovanje od mene, budući da je u pitanju visinska razlika. Ja sam na nekih metar i 70 visine, za razliku od Une koja je niža. Ona je doživela manje trovanje. Ugljen-monoksid je plin koji se zadržava u gornjem delu prostorije. Nas je spasilo što je volumen prostorije dosta velik i stropovi su nam visoki. Imali smo više vremena do nečije reakcije, imali smo veće šanse da budemo spašeni - rekla je Nikolina.

Imam neke smetnje disanja, smetnje u radu srca... To tek moram proveriti dodatnim pretragama, šta se zapravo dogodilo i da li ću imati trajne posledice. Una mora uraditi pretrage mozga, budući da je EEG mozga isto ukazao na neke nepravilnosti, pa se mora utvrditi da li je to nešto što će biti trajno ili je to nešto što je usledilo u tom trenutku od stresa ili tako nekih nepredviđenih okolnosti u trenutku merenja - istakla je ona tada.

(Telegraf.rs)