"Bakalar iz Norveške spremam satima": Neda Ukraden Badnji dan proslavlja bogatom trpezom

"Nastojimo da naša porodična priča bude lepa. Mi se radujemo kao mala deca"

Neda Ukraden, Printskrin/Instagram/nedaukraden

Pevačica Neda Ukraden praznike provodi u svom domu, a društvo joj prave unuci.

Ona je sada istakla da se veoma raduje Badnjem danu i Božiću, te je otkrila kako primenjuju običaje.

- Pošto ja živim u kući sa divnim unucima, celu kuću smo okitili i balkoni svetle. Bar da nam je u kući lepo. Za Božić smo uvek bili kod kuće, to su trenuci koje treba podelili sa najdražima i to meni ostaje uvek u sećanju i kao deteta i odrasle žene i bake, sada. Ti neki lepi porodični običaji i tradicija, to je nešto što nas veže i spaja i čini bićima koja nisu bez korena - rekla je Neda.

Kako kaže, drži do tradicije, pa je ispričala šta se sve nalazi na meniju u njenom domu.

- Postoji tradicija. Kod nas se tradicionalno za Badnji dan sprema bakalar, izvanredna sušena riba iz Norveške, za koji je potrebno nekoliko sati priprema i kuvanja. Bakalar, krompir, maslinovo ulje, beli luk, peršun, so, biber.... Ja sam to već sinoć krenula da radim i danas ću ceo dan provesti oko pripreme. Uveče svi čekamo da založimo ovaj kamin iza, on uveče svetli, vatra gori, unosi se slama, tu nam je i položajnik sutra za Božić. Nastojimo da naša porodična priča bude lepa. Mi se radujemo kao mala deca - izjavila je pevačica u "Novom jutru" na Pinku.

Video: Neda pokazala raskošnu jelku i nazdravila za fanove

(Telegraf.rs)