"Izmislila si. Ološe...": Danijela Štajnfeld dobija strašne poruke nakon priče o silovanju

- Evo zašto je mnogima teško da progovore - napisala je glumica

Danijela Štajnfeld Printskrin: www.holdmerightfilm.com

Glumica Danijela Štajnfeld  u svom dokumentarnom filmu "Zaceli me", predstavljenom na Filmskom festivalu u Sarajevu, tvrdi da ju je silovao moćnik iz filmske industrije.

Ne možete nikoga naterati da vas siluje. Ja bih sa ovim filmom volela ne da se na neki senzacionalistički način prikaže nešto grafički, nego jedan intiman portret - da je ovo jedan društveni problem, kulturni problem, i da je moja i poruka filma da je izlečenje jako jednostavno, samo bi trebalo da saslušamo žrtve. Ljudi, ako prijave ili se nekome povere, neće biti osuđivani - poručila je Danijela.

Glumica je na u međuvremenu na Instagramu otkrila da dobija strašne poruke od ljudi koji tvrde da je sve ovo izmislila.

- Evo zašto je mnogima teško da progovore. Meni nije teško da govorim za sve one koje ove reakcije ne mogu da podnesu, jer sam ja zacelila svoje rane. Govorim u nadi da će moj glas doneti razumevanje da ne treba kinjiti i osuđavati žrtve - napisala je Danijla na Instagramu.

Evo i tih strašnih poruka.

I pored ovih užasnih poruka, Danijela je dobila podršku od fanova.

"Ološ je ova osoba koja je ovako napisala ... zar je malo sto je Danijela sve preživela i hvala Gospodu ostala zdrava i čista bez obzira na prljavštinu u koju su je ubacili... Danijela draga, bori se u ime onih koji ne smeju iz bilo kog razloga a takvih je uvek puno!!", napisala je jedna žena.

Inače, Danijela se nedavno ponovo oglasila i zahvalila se podršci.

- Jedva čekam da vidite celu moju istinu i sve što hoću da podelim sa vama što je iskreno i intimno i najveća tajna koju sam čuvala sve ove godine. Sve će se uskoro saznati - rekla je u svom video obraćanju.

Potpredsednica Vlade Srbije i predsednica Koordinacionog tela za rodnu ravnopravnost, prof. dr Zorana Mihajlović izjavila je danas da su nasilje nad ženama, uključujući seksualno zlostavljanje i silovanje žena veoma osetljive i za žrtve i društvo u celini teške teme i da se sa tim ne treba igrati.

Mihajlovićeva je istakla da su institucije države tu da rade svoj deo posla i pozvala žene da ne ćute i da prijave nasilnike.

- Niko nije toliko jak da ne odgovara za nedela koja je učinio. Nezahvalno je da u ovom trenutku komentarišem navode glumice Danijele Štajnfeld, ali kao javna ličnost ona ima odgovornost i zato ukoliko postoji osnova i ukoliko je, nažalost, preživela seksualno zlostavljanje, pozivam je da slučaj prijavi nadležnim institucijama. Na taj način sprečićemo nasilnika da to ponovi i povredi još neku ženu ili devojčicu. Verujem i da će svojim primerom biti podstrek i drugim ženama koje u svom iskustvu imaju ovakve traume. Niko nije jači od institucija i ohrabrujem žene da nasilnike prijave - rekla je Mihajlovićeva.

Video: Anita Lazić o seriji Zlatni dani: Ovakav žanr nije mnogo obrađivan u televizijskom svetu

(Telegraf.rs)