Severina je i pre mesec dana prekršila mere Vlade Republike Srbije

Pevačica se po ulasku u Srbiju nije pridržavala mere koja nalaže dvonedeljnu izolaciju

Severina/Printskrin: Youtube/Hrvatska radiotelevizija

Severina Kojić večeras je u 21.20 časova uhapšena zbog kretanja bez dozvole za vreme policijskog časa i trenutno se nalazi u Policijskoj upravi Novi Beograd, gde je u toku dalji rad.

Pevačica se i nedavno oglušila o mere Vlade Republike Srbije, tačnije sredinom marta, kada je sprovedena kod sanitarnog inspektora od strane srpske policije, jer nije poštovala mere samoizolacije koje su prepisane zbog svetske pandemije korona virusa.

Severina prilikom ulaska u Srbiju nije ispoštovala meru da dve nedelje provede u izolaciji, što je bila njena dužnost, kao i dužnost svakog lica koje ulazi na na teritoriju Republike Srbije.

Severina je boravila u inostranstvu povodom nastupa, a kada je došla u Srbiju uputila se na Vračar, odakle je ispred zgrade Milana Popovića snimila video i objavila da joj ne dozvoljava ni da vidi njihovog sina Aleksandra.

Umesto toga, Severina je bila u obavezi da se samoizoluje na dve nedelje.

Na Instagramu je 17. marta navela kako je došla da vidi dete koje ima pravo da, po odluci suda, viđa utorkom i četvrtom, ali da "dalje od ulaznih vrata nije mogla".

- Došla sam u Srbiju, jer je otac mog sina odlučio ovde provesti celu nedelju, a kako bih sina videla barem u sudski određenim terminima, u utorak i četvrtak od 15 do 20 sati, kao i sledeći vikend od subote koji je moj - počela je Severina objavu na Instagramu.

Printskrin: Instagram/severina

- Od subote čekam i molim da vidim osmogodišnje dete, koje nije videlo majku punih 5 dana. Nije mi dopustio u subotu, u nedelju je rekao da je kod svoje braće pa da će mi ga dati u ponedeljak. Onda se predomislio i juče. I kada je konačno došlo danas, dan kada ne plačem, umesto da zagrlim rođeno moje, otac je samoproglasio samoizolaciju Aleksandra i sebe, zbog očevog putovanja u Austriju 7. i 8. marta, o kojem me uopšte nije izvestio. Kako sam od tada u međuvremenu bila dva puta sa sinom, upozorila sam ga na to i na sudsku odluku. I došla sam pred njegovu beogradsku adresu, ali dalje od ulaznih vrata nisam mogla. Nije čak dao niti da mi oko moje mahne kroz balkon ili vrata - napisala je tada pevačica.

Video: (AUDIO) Đani nam se javio: U zatvoru sam!

(Telegraf.rs)