Najuži članovi porodica naših javnih ličnosti svakodnevno brinu za naše zdravlje

U borbi protiv korona virusa, članovi porodica naših javnih ličnosti svakodnevno su u svojoj medicinskoj uniformi i pomažu ljudima

Foto ilustracija: Telegraf/Nikola Tomić/ATA Images/Tanjug/AP/Marko Jovanović

Korona virus zahvatio je ceo svet, i niko nije pošteđen, pa ni naša zemlja.

U Srbiji medicinski radnici svakodnevno se bore sa ovom opakom bolešću, a među njima su i najuži članovi porodice naših javnih ličnosti, koji svakodnevno u svojoj medicnskoj uniformi pomažu pacijentima. 

Jelena Karleuša, Printskrin: Youtube/Zvezde Granda

Tektka pevačice Jelene Karleuše, Danijela Dmitrović je medicinska sestra dečije "Tiršove" klinike . I u ovoj situaciji, Danijela svakodnevno obavlja svoj posao kako bi pomogla svim mališanima koji se nalaze na ovoj klinici.

Foto: Instagram/zoranbirtasevic

Osim Karleuše, pevačica Ana Nikolić ima dve tetke koje su odabrale medicinski poziv. Jedna je kardiolog Jelica Milosavljević, dok je druga viša medicinska sestra na zubnoj klinici. Ana je nedavno na svom Instagram profilu apelovala ne sve ljude koji je prate da ostanu u svojim kućama, kako bi zaštitili sebe i druge.

Da stariji brat brine o mlađoj sestri dokazao nam je Milan Stanković. Naime, njegova mlađa sestra Nastasija, na prvoj je liniji borbe protiv korona virusa. Milan je na svom Instagram profilu podelio Nastasijinu fotografiju u punoj opremi koju nose medicinski radnici koji se ovih dana bore protiv opakog korona virusa.

Milan Stanković i njgova sestra Nastasija, Foto: Instagram/milanstankovic

Majka Jelene Tomašević, Snežana glavna je medicinska sestra Kliničkog centra Kragujevac. Jelena joj je nedavno posvetila emotivnu objavu, uz molbu da svi njeni pratioci ostanu u kućama kako bi zaštitili i sebe i druge.

Majka pevačice Katarine Živković, Verica Živković, zaposlena je kao rendgen tehničar u bolnici u Leskovcu. I takođe je svakodnevno u uniformi i pomaže pacijentima. Kaća je takođe u ranoj mladosti krenula maminim stopama, završila je medicinsku školu ali je ipak pobedila muzika.

Katarina Živković sa majkom, Foto: Privatna arhiva

Dečko pevačice Snežane Đurišić, ginekolog GAK "Narodni front" Vanja Milošević, svakodnevno radi i u ovim uslovima pomaže da svet postane bogatiji novim životima. Sestra pevačice Milice Todorović, nedavno se porodila a na svojim društvenim mrežama rečima hvale pohvalila Vanjin rad.

Snežana Đurišić i Vanja Milošević, Foto: ATA Images

Sigurno i vi dok čitate ovaj tekst imate nekoga ko nosi medicinsku opremu i za koga brinete. Zato ostanite u svojim domovima, i pratite smernice Vlade Republike Srbije. Čuvajte sebe i druge. Vaš Telegraf.rs!

Video: U Beogradu osvanuo bilbord podrške lekarima

(Marko Pantić, m.pantic@telegraf.rs)