Severinu advokat ubeđuje da sina preda Milanu, pevačica u teškom stanju: Sad je teško pričati s njom

- Mislim li da je Severina spremna na to?! Nisam siguran, teško je s njom sada razgovarati - kaže pevačicin advokat

Severina i Milan Popović Pritnskrin: Youtube

Advokat Severine Kojić (47), Mate Matić, kaže da pokušava da ubedi pevačicu da preda dete ocu Milanu Popoviću (54), nakon što je sudija Tea Golub danas, 28. novembra, u Opštinskom građanskom sudu u Zagrebu, donela privremenu meru kojom odlučuje da dete živi sa ocem, koji će samostalno brinuti o zdravlju i obrazovanju deteta.

- Bilo bi zastrašujuće da se ide sudskim putem u izvršenje, pokušavam da uverim Severinu da prihvati stanje kakvo je sada, da se ne pravi nered oko malog deteta. Vrlo je teško razgovarati sa Severinom sada, sva je u šoku, van sebe je. Jednostavno ne može da veruje da se, kao razumna i korektna majka, našla u situaciji u kojoj se prednost daje ocu što je zapravo prvi put uopšte da je doneta takva odluka - kaže Mate.

On kaže da je odluka da se dete poveri ocu "apsurdna".

Severina i Milan u vreme ljubavi, Foto: Milena Đorđević

- Odluka se ne temelji na zakonitim postupanjima određenih tela, tako da ćemo odmah pokrenuti sve moguće postupke i podneti krivične prijave protiv svakoga ko je u ovom slučaju nezakonitom radnjom doveo do ovoga. Šta želim reći?! Starateljka deteta, koju je odredio sud, na pitanje na raspravi kad je zadnji put videla Aleksandra odgovara: "Pre dve godine". Znači nije ga ni videla, apsolutno ništa nije odradila, ali ima svoj stav i daje predlog da se dete poveri ocu. Apsurd. Pokrenućemo apsolutno sve kako bismo ovo sprečili - priča Mate.

Iako je Milan Popović naglasio da će dete nastaviti da živi u Zagrebu i da mu nije izvadio srpski pasoš, kao što Severinin oadvokat i ona tvrde.

- Postoji opasnost da bi otac mogao dete odvesti negde izvan Hrvatske. Postoji nekakav pasoš, tako se zove jer je u Srbiji napravljen, za čije vađenje Severina nikada nije dala saglasnost. Napravićemo sve moguće da priča eventualno ne ode i u tom smeru, ali bojim se da je u ovom trenutku najpametnije dete pustiti, da ga sada da tamo... Mislim li da je Severina spremna na to?! Nisam siguran, teško je s njom sada razgovarati. Kad malo dođe sebi, videćemo šta ćemo - kazao je Matić.

VIDEO: Jelena Karleuša o vršnjačkom nasilju: "Nijedno dete nije rođeno zlo"

(Telegraf.rs)