Sećanje na makedonskog anđela: Nezaboravni Toše Proeski bi danas proslavio 38. rođendan (FOTO) (VIDEO)

Sjajni pevač stradao je s 26 godina i iza sebe ostavio neizbrisiv trag

Foto: Milena Đorđević

Na današnji dan, 25. januara 1981. godine u Prilepu rodio se jedan od najvećih i najpopularnijih muzičara sa prostora bivše Jugoslavije Toše Proeski. Ostavio je nemerljiv trag, kako u svojoj rodnoj Makedoniji, tako i u regionu.

Karijeru je započeo davne 1997, a nekoliko godina kasnije svojim hitovima osvojio je Srbiji.. Godine 2003. pobedio je na prestižnom muzičkom festivalu “Beovizija” sa pesmom “Čija si“. Nakon velike popularnosti u Makedoniji i Srbiji, svojim anđeoskim glasom osvojio je i Sloveniju i Hrvatsku.

Toše Proeski Foto: Milena Đorđević

Imao je veliki broj hitova, poput "Tajno moja“, “Ko ti to grize obraze“, “Srce nije kamen“, “Lagala nas mala“, "Igra bez granica", pomenuti "Čija si", "Pratim te"... Izdato je ukupno deset Tošetovih albuma, od kojih tri posthumno. Sarađivao je s mnogim muzičkim zvezdama, kao što su Goca Tržan, Toni Cetinski, Karolina Gočeva, Antonija Šola...

Povodom Tošetovog rođendana, oglasio Toni Cetinski.

Kao i Antonija Šola.

Osim što je bio vrstan pevač, Proeski je bio i human čovek, održavši brojne humanitarne koncerte.Iste godine kada je preminuo, 2007. godine u saobraćajnoj nesreći, pripremao je svoj nastup za svetsko tržište.

Podsetimo se nekih od najpoznatijih hitova Tošeta Proeskog.

Toše Proeski - "Igra bez granica":

Toše Proeski - "Pratim te":

Toše Proeski - "Tajno moja":

Toše Proeski - "Ko ti to grize obraze":

Toše Proeski - "Soba za tugu":

Toše Proeski i Antonija Šola - "Volim osmeh tvoj":

Toše Proeski i Toni Cetinski - "Lagala nas mala":

VIDEO: Kao da sam sa anđelom razgovarao... Đorđe David se na godišnjicu Tošetove smrti emotivnim rečima prisetio tragično stradale zvezde:

(Telegraf.rs)