Dragan Bjelogrlić na pomenu Tomi Zdravkoviću: Ono što nam je rekao o slavnom pevaču gađa direktno u srce (VIDEO)

- Toma Zdravković ne može da se svrsta ni u jedan žanr - rekao nam je Bjela, čija deca takođe slušaju slavnog umetnika

Na Centralnom groblju u Beogradu danas je održan pomen povodom 26 godina od smrti legendarnog Tome Zdravkovića.

Prva je stigla Tomina supruga Gordana, a potom i Zoran Kalezić, menadžer Bane Obradović, Nenad Knežević Knez, Tomin brat Novica Zdravković, kao i Dragan Bjelogrlić.

26 GODINA BEZ NAJVEĆEG BOEMA: Prijatelji, kolege i voljena Gordana došli na pomen Tomi Zdravkoviću (FOTO)

Svakako, iskoristili smo priliku da sa Bjelom popričamo o Tomi, pa je prvo pitanje bilo da li njegovu muziku treba slušati kada je veseo ili kada je tužan.

- Mislim da uvek prija, da ga ne treba tako deliti. Muziku ne treba tako deliti, a posebno dobru muziku. Tomina muzika nije samo dobra, nego odlična i antologijska. Ne postoje momenti, posebni, kada ona treba da se sluša. Ja nisam neki veliki uživalac folk muzike, ali Toma Zdravković ne može da se svrsta ni u jedan žanr. To je autentična muzika, autentičnog života, čoveka i umetnika. Njegova muzika je njegova muzika... To je muzika koja je vremenom dobila na vrednosti i, ako vam kažem da moja deca slušaju Tomu Zdravkovića, onda vam to sve govori - rekao nam je Bjela.

S obzirom na to da se već neko vreme priča da Bjela ima u planu da snimi film o Tomi, interesovalo nas je da li je to razlog više iz kog smo ga danas videli i na pomenu.

PRISTOJNA, SKROMNA, A NEVIĐENA BOMBA! Ovako izgleda žena Dragana Bjelogrlića sa kojom je 25 godina! (VIDEO)

Dragan Bjelogrlić otkrio zašto veliki broj glumaca radi sa njim i zbog čega mu toliko veruju (VIDEO)

- Recimo da se za sada interesujem za njegov život i da ga proučavam, a šta će iz tog toga proizaći ne mogu još da vam kažem sa sigurnošću. Svakako je to impresivan život, i svakako mi je drago da sam imao priliku da se upoznam sa jednim tako zanimljivim, autentičnim i raskošnim životom kakav je bio njegov. Šta god da se izrodi iz toga, ja sam na dobitku, što sam upoznao Tomu Zdravkovića. Istina, mnogo godina kasnije - rekao nam je Bjela.

(Telegraf.rs)