Bračno-estradni tandemi: Kad se harmonikaš zaljubi u pevačicu

Vreme čitanja: oko 1 min.

Ovo su neki od najpoznatijih i najdugovečnijih bračno-estradnih tandema

Vera Ivković i Danilo Živković, Stojan i Slobodanka Stevanović, Dušica i Nedeljko Bilkić, Bosa Ovuka i Rade Bogićević, Mira i Mile Milošević Greben, Zorica Brunclik i Ljubo Kešelj, Goca Lazarević i Milutin Popović Zahar, Milena I Mladen Petrović Kosmajac, Biljana Jevtić i Aca Ilić, Rale i Marija Ćajić, Vera i Ratomr Matović...

Ovo su neki od najpoznatijih i najdugovečnijih bračno-estradnih tandema. Ostavili su i brojne pesme i brojnu decu.

Milutin Popović Zahar je poodavno zapisao: "Estrada - to je ono kad se kompozitor zaljubi u pevačicu, a pevačica prevari kompozitora sa direktorom produkcije ploča." Ne znam koliko u ovoj definiciji estrade ima i Zaharovog ličnog iskustva, ali znam da su bračno-estradne kombincije izukrštane poput mreže krvotoka.

Daleko od toga da su samo kompozitori i direktori produkcija bacali oko na pevačice. U igri su i kolege po mikrofonu, a tek harmonikaši? Večito gledaju pevačicu otpozadi. Zato, valjda, i ima toliko harmonikaša koji se venčaše, oženiše i decu dobiše za pevačicama. Još više je onih koji se rastaše i pokajaše i životnu lekciju naučiše - ako želiš normalan brak sa pevačicom, otmi joj na vreme mikrofon. U suprotnom, dočekaćeš da te sahrani država.

(Telegraf.rs/Goran Milošević)