Umro voditelj u 57. godini: Pre samo nedelju dana mu je uspostavljena dijagnoza

A. Š.
Vreme čitanja: oko 2 min.
Foto: Facebook/Rob Dempsey

Poznati hrišćanski radio voditelj Rob Dempsi preminuo je u 57. godini, samo nedelju dana nakon što je obavestio svoje slušaoce da mu je dijagnostikovan karcinom bešike u trećem stadijumu.

Dempsi je bio menadžer radio stanice i voditelj emisije "Rob and Lizz in the Morning Show", koja se emitovala iz Greenville-a, u Južnoj Karolini. Na toj stanici radio je 24 godine.

Dempsi je primljen u bolnicu zbog hitne operacije kada je došlo do srčanog zastoja, a umro je u sredu zbog "komplikacija povezanih sa karcinomom bešike u trećem stepenu".

Njegova supruga Ejmi je saopštila da je preminuo od krvnog ugruška u plućima koji je otišao do srca. Dempsi je poslednjih godina bio na dijeti i izgubio je 140 kilograma.

U septembru je primetio neobične simptome pre nego što mu je postavljena dijagnoza. Uprkos teškoj dijagnozi, Dempsi je ranije objavio poruku u kojoj je rekao da je optimističan u vezi s budućnošću.

- Veliko hvala svima koji su se molili za mene. Video sam izveštaj danas. Imam karcinom bešike i izgleda da je agresivan... Ali, danas izveštaji brzo dolaze na My Chart. Tako da, ovo je ono što čitam - napisao je on.

Foto: Facebook/Rob Dempsey

- Na sreću, danas sam u miru znajući da Bog ima kontrolu. Dani koji dolaze biće teški i to je u redu. Odlučan sam da budem tata koji će biti tu za svoju decu. Želim da postanem deda koji će ih gledati kako odrastaju, završavaju školu i venčavaju se. Želim da ostaram sa svojom suprugom koja je bila oslonac kroz sve ovo.

- Dugo sam gledao nekoliko videa o ljudima koji su preživeli ovo i čak su dobili nove bešike! Izgleda da je nada. Hvala što se molite! - završio je Dempsi svoju objavu. Njegovi saradnici su mu odali počast kao nekome ko je "bio ne samo šef, već i lider i ohrabritelј."

- Uvek nas je nasmejavao. Njegovi otisci su svuda po ovom mestu. Imao je ogroman uticaj na zajednicu i Greenville. Izgubili smo ga, ali nebo je dobilo neverovatnu osobu. Sada slavi sa Isusom - rekli su.

Na društvenim mrežama prikazana je velika podrška od njegovih slušaoca. Jedna poruka glasi:

- Rob je sada stao pred prisustvo Boga i čuo reči: 'Dobro učinjenje, dobri i verni slugo.'

- Rob je bio jedan od najpodsticajnijih ljudi koje sam ikada poznavao. Molim se za njegovu porodicu - dodao je drugi korisnik.

- Veoma je tužno čuti za smrt Roba Dempsija danas. Hvala ti što si služio mnogima od nas svojim božanskim darovima i učenjem u Hristu! - napisao je još jedan.

Dempsi je radio u radio industriji više od 35 godina, prelazeći iz produkcije i postajući volonterski DJ u Tampi, blizu svog rodnog St. Peterburga na Floridi, pre nego što je postao operativni i programski direktor hrišćanske muzičke stanice HIS Radio širom Severne i Južne Karoline i Džordžije.

Dempsi za sobom ostavio je suprugu sa kojom je bio u braku 33 godine i četvoro dece, prenosi DailyMail.

(Telegraf.rs)