Zejn i Najal oplakuju tragičnu smrt kolege: Evo ko se još nije oglasio od bliskih ljudi, sve oči uprte u nju

A. M.
Vreme čitanja: oko 4 min.
Foto-kolaž: Ian West / PA Images / Paul Currie / Shutterstock Editorial /AKM Images / Backgrid USAProfimedia

Tragična smrt pevača boj benda "One direction" Liama Pejna je potresla svet, a svi su čekali ostale članove da se oglase i podele svoju tugu za preminulim kolegom.

Kako su mediji pisali, momci iz benda su imali turbulentan odnos, od svađa preko fizičkih obračuna, ali kako su veoma mladi zakoračili u šou-biznis, ne treba da čudi da je bilo i loših dana u bendu.

Trajali su 5 godina, od 2010. do razlaza 2015. godine i bili Bitlsi 21. veka, po rečima mnogih.

Najpre su se oglasili svi na zajedničkom profilu benda "One direction", a zatim i Luis Tomlinson, Hari Stajs, Zejn Malik i na kraju Najal Horan na čijem je koncertu u Argentini bio upravo Liam sa devojkom Kesi.

Zejn je napisao:

- Volim te, brate - istakao je on, pa dodao:

- Liame, pričam naglas tebi, u nadi da ćeš me čuti, ne mogu a da ne pomisli sebično da smo mogli da imamo još toliko razgovora u životu. Nikad nisam stigao da ti zahvalim što si mi pomogao u najtežim trenucima života. Kad mi je nedostajala kuća kao sedamnaestogodišnjaku, ti si uvek bio tu sa pozitivnim pogledom na svet i uverljivim osmehom, dao si mi do znanja da si mi prijatelj i da sam volje.

Iako si bio mlađi od mene, uvek si imao više razuma, bio si svojeglav, pun mišljenja i nije te bilo briga kad kažeš ljudima da nisu u pravu. Iako smo se nekoliko puta zbog toga "udarali glavama", uvek sam te u tajnosti poštovao zbog toga.

Kada je u pitanju muzika, bio si najkvalifikovaniji u svakom smislu. U poređenju sa tobom, nisam znao ništa, bio sam dete, a ti već profesionalac. Uvek sam bio srećan što sam znao, da bez obzira na to šta se desi na scei, uvek smo mogli da računamo na tebe da znaš kuda da navedemo brod sledeće.

Izgubio sam brata kad si otišao i ne mogu da objasnim šta bih dao samo da mogu da te zagrlim poslednji put i da kažeš zbogom, da sam te voleo i poštovao. Pamtiću sve uspomene sa tobom u svom srcu. Ne postoje reči koje objašnjavaju kako se sad osećam, osim da sam opustošen bez granica.

Nadam se da, gde god da si sada, da si dobro i u miru. I da znaš koliko si bio voljen. Volim te, brate - poručio je Zejn.

Njih dvojica su imali nekoliko nesporazuma zbog kojih nisu razgovarali, ali su se uvek "poštovali izdaleka", navode njihovi poznanici.

Inače, Zejnu je pozlilo kad je saznao za Lijamovu smrt.

- Zejnu je rečeno u ranim jutarnjim satima i bio je slomljen. U šoku je, a njegovi roditelji kontaktirali su Lijamovu porodicu kako bi izrazili podršku i saučešće. Ljudi bliski Zejnu ne žele da on trenutno bude sam, pa je okružen prijateljima. Prošlo je dosta vremena otkako su Zejn i Lijam razgovarali zbog problema koje su imali jedan sa drugim u prošlosti. Ali poštovali su se sa daljine. Nisu se mrzeli, ali su posmatrali neke stvari drugačije. Ali obojica su imali osećaj da su ih iskoristili u muzičkoj industriji - navodi izvor blizak pevačima za strane medije.

Ništa manje nije bila emotivna objava ni Najla Horana.

- Apsolutno sam užasnut zbog smrti mog neverovatnog prijatelja, Liama. Jednostavno to ne zvuči stvarno. Liam je imao energiju za život i zaraznu strast za poslom. Bio je uvek najsjajniji i uvek je činio da se svi osećaju srećno i sigurno. Sav smeh koji smo imali tokom godina, ponekad zbog najjednostavnijih stvari, stalno mi pada na pamet kroz tugu. Moramo zajedno da ostvarimo svoje najluđe snove i zauvek ću ceniti svaki trenutak koji smo imali.

Veza i prijateljstvo koje smo imali ne dešavaju se često u životu. Osećam se tako srećno što sam ga nedavno video. Nažalost, nisam znao da ću se posle rastanka i zagrljaja te večeri oprostiti zauvek. Srceparajuće je. Moja ljubav i saučešće upućujem Džefu, Karen, Rut, Nikoli i naravno njegovom sinu Beru. Hvala ti na svemu, Pejno. Volim te brate - napisao je pevač.

Od Liama oprostili su se i Robi Vilijams, Rita Ora, Dejvid Bekam... Međutim mnogi na društvenim mrežama čekaju oglašavanje njegove bivše devojke, pevačice Čeril Tvidi (nekada Kol koja je bila u bendu "Girls Aloud" prim. aut) sa kojom ima sina Bera i koja je od pevača bila starija 10 godina. Nije je bilo nekoliko dana na društvenim mrežama, a ni paparaci nisu uspeli da joj uđu u trag.

Takođe, nije se oglašavala ni sadašnja devojka Kejt Kasidi, a ni muzički mogul Sajmon Kauel, što mnogi smatraju čudnim jer je on bio mentor bendu i pomogao im da dostignu svetsku slavu. On je juče viđen u automobilu veoma neraspoložen i tužan, ali nikakva izjava od njega još uvek nije stigla.

(Telegraf.rs)