Da su sa Balkana, junakinje kultne serije slušale bi ove hitove: Urnebesna lista nasmejala sve na mrežama

DŽ. R.
Vreme čitanja: oko 2 min.
Foto: Profimedia

Glumice jedne od najpoznatijih i najkontroverznijih serija u Americi su kod nas početkom 2000-ih prikovale svaku mladu ženu kraj ekrana, posebno one u 30-im koje su znale šta žele od života.

Samo su Samanta i Keri bile tu da ih još malo podsete. Serija "S**s i grad" osvojila je publiku a različiti profili drugarica koje sreću u ljubavi  traže u Njujorku, ostvarene u poslu,  pokazuje kako žensko zahjedništvo može da sruši svaku barijeru i reši svaki problem. Njih četiri: Samanta, Keri, Miranda i Šarlot su to pokazale. Uspešne u svom poslu, u ljubavi tu i tamo, jedino što su od svega želele je - da se dobro zabave.

Na Instagramu se pojavila simpatična objava  koja je nasmejala sve a autor je pokušavao da svakoj od junakinja napravi muzičku plej listu sa omiljenim pesma, da recimo živi na Balkanu. A u opisu je stavio:

- E ne znam zašto me je danas ova tema zaintrigirala i zašto sam posvetio vreme ovome, ali bilo je zabavno jedino sam se oko Samante namučio jer mi deluje kao da bi slušala Marka Nastića, Prijovićku i Senidu u isto vreme ali sam je ipak bacio u nastrani folk nmg više da razmišljam o ovome.

A u galeriji je spisak potencijalnih omiljenih pesama junakinja ove serije.

Krenimo od Keri Bredšou. Glavna junakinja i protagonistkjinja serije, novinarka kolumne "S**s i grad" koja radi za "Njujork star" voli izlaske, cipele i Zverku, bogatog finansijera. Budući da se više puta svađala i mirila sa svojom najvećom ljubavi ona bi mogla da uvrsti u svoje omiljene pesme i poneku baladu, bez obzira što je nemirnog i vedrog duha. Jedna od njenih omiljenih pesama bila bi "Živeo kraj" od Aleksandre Radović ili možda "Takvi kao ti" od Nine Badrić.

Samanta Džouns je junakinja najbritkijeg jezika i s*******o najliberalniji lik u seriji. Ona je vrlo hrabra i nezavisna žena koja se sa svim problemima u životu suočava vrlo jednostavno i nonšalantno, gledajući na to kao na trenutne izazove i trudeći se da je ništa ne dotiče. Ako bi Kerina drugarica bila sa Balkana ona bi sigurno volela u klubu da đuska uz pesmu "Samo za tvoje oči" od Jelene Karleuše ili "Da raskinem sa njom" od Cece ražnatović.

Najbolja drugarica Keri, Miranda Hobs je po prirodi čvrsta i odbojna, međutim tokom serije njen se lik dosta menjao i transformisao. Miranda bi sigurno uz čašicu čaja slušala Idole i "Dok dobuje kiša" ako bi bila poreklom sa naših prostora.

I poslednja junakinja serije je Šarlot Jork koja je iz bogate i ugledne porodice i koja se drži nekih pravila i principa. Po prirodi je konzervativna i tradicionalna ali i najoptimističnija. Za nju su uvek teme za intimu tabu i oseća se pomalo nelagodno kada njene drugarice o tome diskutuju. Nežna i emotivna po prirodi ona bi sigurno slušala "Volio bih da si tu" od Crvene jabuke ili Pogledi u tami Sergeja Ćetkovića.

(Telegraf.rs)