Novi detalji tragične smrti slavnog pevača: Otkriveno u kakvom stanju je bio pred pad i da li je imao društvo

A. M.
Vreme čitanja: oko 2 min.
Foto: BACKGRID / Backgrid UK / Profimedia, Tanjug/AP

Argentinsko tužilaštvo otkrilo je više detalja o smrti pevača "One direction" Liama Pejna.

Navodi se da je "sve ukazuje" da je pevač bio sam u trenutku smrti, iako istraga ispituje i "moguću umešanost trećih lica u događaje koji su prethodili".

Tužilaštvo je dodalo da je pevač mogao da padne u polusvesnom ili potpuno nesvesnom stanju. Forenzički izveštaj je pokazao da nisu uočene povrede koje bi ukazivale na umešanost trećih lica, navodi se u saopštenju.

Tužilaštvo je saopštilo da je nalaz autopsije pokazao da su Pejnove povrede bile kompatibilne sa onima izazvanim padom sa visine, a da su njegove povrede glave bile dovoljne da izazovu smrt.

Takođe je potvrđeno da je iz Pejnove hotelske sobe zaplenjena serija supstanci "što ukazuje na prethodnu situaciju konzumiranja alkohola i droga".

Pretresom Pejnove sobe otkriveno je "ono što je izgledalo kao narkotici, alkohol, uništeni predmeti i nameštaj“, dodaje se u izveštaju.

Podsetimo, nešto ranije objavljeno je policija Buenos Ajresa pretražila hotelsku sobu Liama Pejna i pronašla alkohol, kao i lekove poput klonazepama.

Klonazepam je benzodiazepin koji se koristi za kontrolu epilepsije, nevoljnih grčeva mišića ili paničnih poremećaja.

Opisali su "potpuni nered" u prostoriji sa raznim polomljenim stvarima i razbacanim lekovima.

Na istom mestu kao i Pejnovo telo pronađeni su viski, upaljač i mobilni telefon.

Policija je takođe rekla da je uzela otiske prstiju i druge dokaze iz Pejnove sobe kako bi ih analizirala.

Oni su ranije rekli da su pozvani po prijavi "agresivnog čoveka koji bi mogao biti pod uticajem droge ili alkohola".

Pevač je preminuo od višestrukih povreda, uključujući frakturu lobanje, koje su nastale usled pada sa balkona hotela na trećem spratu.

Šef hitne službe Buenos Ajresa, Alberto Krešenti, izjavio je da je bivši član benda "One Direction" bio van nade za spašavanje kada su medicinske ekipe stigle na lice mesta.

Službe hitne pomoći potvrdile su identitet pop zvezde (31) proverom pasoša, dok je šef Krešenti odbio da komentariše izveštaje da je pevač možda bio pijan ili drogiran. Takođe je naglasio da se još uvek čekaju nalazi obdukcije i pozvao sve koji žure sa presudom "da ne preteruju".

Osoblje hotela je policiji reklo da se Lijam prijavio sam u luksuzni hotel Casa Sur u modernom predgrađu argentinske prestonice, Palermo, 10. oktobra ove godine. Smatralo se da je u gradu da bi se sastao sa bivšim kolegom iz "One Direction" benda, Najlom Horanom, koji je nastupao u "Movie Star" areni.

(Telegrad.rs/SkyNews)