"Srce nam je slomljeno!" Oglasila se porodica stradalog pevača (31): "U ovom užasnom vremenu..."

A. Š.
Vreme čitanja: oko 2 min.
Foto: BACKGRID / Backgrid UK / Profimedia

Vest o smrti Liama Pejna, bivšeg člana benda "One Direction", izazvala je emotivne reakcije njegovih kolega i prijatelja, posebno onih koji su ga upoznali tokom njegovog učestvovanja u X Faktoru 2010. godine.

Njegova prijateljica i bivša takmičarka, Kejti Vajsel, opisala ga je kao "mog dragog prijatelja" i "stenu" koja joj je pružala neizmernu podršku tokom teških trenutaka. U objavi na društvenim mrežama, istakla je da je Lijam bio ljubazan, sa "čistim srcem" i "mudrošću starije duše", te da će njegovo prisustvo svima koji su ga poznavali nedostajati.

Kejti se, kao i mnogi drugi, osvrnula na neadekvatnu podršku koju muzička industrija pruža mladim umetnicima, naglašavajući da su mnogi talenti tretirani kao roba, a zanemarena im je briga o mentalnom zdravlju.

Njene reči su pratile i druge kolege, poput Rebeke Ferguson, koja se prisetila prvog susreta sa Liamom na putu do audicija za X Faktor, ističući koliko je tada bio nevin i pun nade za budućnost. Ona je u više navrata govorila o eksploataciji mladih zvezda i posledicama koje mnogi, poput Liama, trpe.

Među onima koji su se takođe oprostili od Liama, bila je i Meri Bern, koja je s njim i ostalim članovima "One Direction" delila kuću tokom snimanja emisije. Emotivno je ispričala kako je on bio "najmudriji" u grupi i često govorio o planovima sa ocem, što ju je šokiralo s obzirom na tragediju koja ga je zadesila.

Roditelji i porodica Liama Pejna objavili su kratku izjavu, izrazivši tugu zbog njegovog gubitka.

- Srce nam je slomljeno. Liam će zauvek živeti u našim srcima i pamtićemo ga po njegovoj ljubaznoj, duhovitosti i hrabroj duši. Mi kao porodica podržavamo jedni druge najbolje što možemo i tražimo privatnost i prostor u ovom užasnom vremenu - napisali su članovi porodice u saopštenju, a prenosi The Sun.

Hitna služba Buenos Ajresa saopštila je da je Liam preminuo od povreda koje su bile fatalne, usled pada sa balkona na trećem spratu hotela. Forenzička istraga i dalje traje kako bi se razjasnile okolnosti tragedije.

(Telegraf.rs)