Ispevao je čuveni svetski hit, svi tu pesmu pevamo, a sada je završio kao menadžer prodaje

Vreme čitanja: oko 1 min.

Njegova pesma i danas je na svakoj radio stanici

Printskrin: Youtube/DeepBlueSthingVEVO

Pop zvezda devedesetih, Klej Bergus, proslavio se globalnim hitom "Breakfast at Tiffany's", a danas radi kao menadžer prodaje u jednom restoranu i uživa u životu daleko od svetla reflektora.

Muzičar koji je stekao slavu kao član američkog rok benda "Deep Blue Something", sa čuvenim hitom iz '95, u restoranu radi od njegovog otvaranja 2009. godine.

Bergus je odgovoran za godišnji bruto prihod preko 3 miliona dolara i ima "primenjene marketinške strategije" za povećanje prodaje pića svake godine. On je bio osoba zadužena za sve što ima veze sa pićem - od kupovine i skladištenja do upravljanja svom robom i praćenja zaliha.

Inače, poznatu grupu "Deep Blue Something" su 1991. godine u Dentonu, u Teksasu, osnovala dva brata, Tod i Tobi Pajps, a ubrzo nakon toga su angažovani i bubnjar Džon Kirtland i gitarista Klej Bergus.

Klej je napustio bend pre nego što su počeli da rade na 11. pesmi njihovog prvog albuma. Kada je raskinuo ugovor, Kirk Tatom je zauzeo njegovo mesto.

Najveći hit ovog benda "Breakfast at Tiffany's" ne samo da je dostigao peto mesto na Bilbordovoj hot 100 listi, već je bio i na prvom mestu na top listama u Velikoj Britaniji.

Ceo bend se razišao 2001. godine, kada je Interskop odlučio da svu pažnju posveti Limp Bizkitu, stavljajući njihov album na čekanje.

(Telegraf.rs)