Besan intervju brata Mela Gibsona: "Mrzim ga, bili smo siromašni, a sad kad je bogat mi ne da ni dolara"

Vreme čitanja: oko 2 min.

- Svaki put kad bi Mela zamolio za novac jako bi se naljutio - rekao je on

Foto: Tanjug/AP, Instagram/donalgibsonvoice

Glumac Mel Gibson i njegov brat Donald Gibson nekada su bili veoma bliski, međutim, vremenom se ta ljubav pretvorila u mržnju.

Naime, iako je sličnost između njih neverovatna, oni su zajedno glumili u jednom od najvećih Oskarovskih hitova, filmu Braveheart koji je Mela upisao u filmske enciklopedije, međutim njihov sledeći zajednički projekat "Pasija" posvađao ih je zauvek iako su ostvarili ogromnu zaradu od 425 miliona dolara.

- Bio je moj stariji brat, moj najbolji prijatelj. Nije bilo ljubomore, bio sam srećan jer se proslavio. To ga je međutim promenilo, počeo je verovati u ono što se o njemu priča i piše. Mel kojeg sam poznavao jednostavno je nestao - priča Donal.

- Holivud ga je pojeo, prožvakao i ispljunuo. Slava i novac isprali su mu mozak i postao je čudovište. Mrzim ga zbog toga što je postao - zaključuje.

Naime, film "Pasije", je režisirao Mel Gabson, a u njemu se prati poslednjih 12 sati Isusovog života, međutim, film je proglašen nasilnim. I pored brojnih kritika, film je ostvario zaradu od 612 miliona dolara, a s obzirom na to da ga je režisirao stariji Gibson, nema sumnje da je većina novca otišla njemu.

- Nisam očekivao da me izdržava, ali pre Pasije sam redovno radio na filmskim projektima, a onda kad je Mel prozvan za antisemitizam, ljudi su mislili da i ja mrzim Jevreje jer sam mu brat i zauvek me otpisali - govori mlađi brat.

A onda se dogodila potpuna katastrofa- Mela su, koji se godinama javno borio protiv svoje zavisnosti od alkohola, policajci zaustavili pijanog u automobilu 2006. godine, a on ih je napao s gomilom uvreda i antisemitskih primedbi.

- Bio sam pijan i ljut Snimljen sam, ilegalno, od strane policajca, a da sam zaista to za što me optužuju sigurno bi me više puta uhvatili da vređam Židove. Ovako mi se celi život i karijera ocenjuju po tom jednom incidentu nakon osam duplih tekila - objasnio je Mel Gibson.

- Nije pošteno - dodao je.

Zbog brojnih uvreda koje je izreako karijera Metu se nikada nije oporavila, a to je osetio i Donald.

- Svaki put kad bi Mela zamolio za novac jako bi se naljutio. Urlao je na mene da ga ne mogu kriviti za svoju nesreću, a počeo sam izbegavati porodična okupljanja zbog njegovih besnih ispada. Sećam se kako je jednom bio ljut kao pas jer dok smo bili u Las Vegasu nije mogao dobiti predsednički apartman u hotelu. Selin  Dion ga je naime rezervisala prva, a on se ljutio celu noć zbog toga - kaže Donal.

Pet godina Mel i Donald nisu progovorili ni reč, iako su jednom bili srećna porodica. Mel je naime najstariji od četvoro dece Hutona, radnika na železnici i domaćice Ane, a Donald je najmlađi.

- Bili smo siromašni kao crkveni miševi i često gladni ali smo se voleli ludo.  Još uvek ga volim, ali ne znam više ko je on i u šta se pretvorio. Želim da ispravi nepravde koje mi je učinio. Želim da živimo u miru - zaključuje mlađi Gibson. za Daily Mail.

(Telegraf.rs)