Hari se obrušio na britanske medije: Izraz "Megzit" podstiče mržnju prema mojoj ženi!

Princ je istakao kako je pomenuti izraz mizogini ispad tamošnjih medija

Foto: Profimedia/BACKGRID/Backgrid USA

Princ Hari se, putem videa na panelu pod nazivom "The Internet Lie Machine", koji je organizovao američki časopis za tehnologiju i kulturu "Wired", dotakao teme o internet mržnji i načinu na koji je to usmereno prema njegovoj ženi Megan Markl.

- Možda ljudi to znaju, a možda i ne znaju, ali izraz "Megxit" je bio ili jeste mizogini izraz, a stvorio ga je trol, pojačan od strane kraljevskih dopisnika, i rastao je i rastao i prerastao do mejnstrim medija - izjavio je Hari.

Nakon što su se Megan i Hari prošle godine preselili u Kaliforniju, kako bi vodili nezavisniji i privatniju život, Hari  je rekao da je deo razloga njihovog odlaska bio "rasistički tretman britanskih tabloidnih medija prema Megan", čija je majka tamnoputa.

Istraživanje koje je u oktobru objavila analitička služba društvenih medija Bot Sentinel identifikovala je 83 Tviter naloga, za koje se tvrdi da su odgovorni za 70 posto sadržaja mržnje i dezinformacija usmerenih na Megan i Harija.

- Možda je najveći uznemirujući deo ovoga bio broj britanskih novinara koji su s njima komunicirali i širili laži. Ali, te laži prikazuju kao istinu - prokomentarisao je Hari.

Iz tog razloga Megan i Hari vode kampanju protiv negativnosti na društvenim mrežama za koju kažu da utiče na mentalno zdravlje ljudi, preneo je Reuters.

Takođe, osvrnuo se na tragediju koja se dogodila njegovoj majci, princezi Dajani, koja je poginula u strašnoj saobraćajnoj nesreći, dok su je jurili paparaci.

- Izgubio sam majku zbog ove samoproizvedene "besnoće", i očigledno sam odlučan da ne izgubim majku svoje dece zbog iste stvari - objasnio je Hari.

Video: Da li će Vojvodstvo od Saseksa da obori sve krunisane glave Evrope?

(Telegraf.rs)