Iranka osuđena na 10 godina zato što je htela da bude "zombi Anđelina": Mole pravu Anđelinu za pomoć

Sahar Tabar postala je popularna 2017. nakon što je obavila 50 operacija da bi ličila na Oskarovku Anđelinu Džoli

Foto: Instagram/sahartabar, Profimedia/Zuma Press

Fatemeh Khishvand (19), poznatija pod imenom Sahar Tabar, kojeg koristi na Instagramu, ali i kao "iranska Anđelina Džoli", ovih je dana osuđena na deset godina zatvora.

Uhapšena je zbog svojih aktivnosti na društvenim mrežama i velikog broja optužbi, uključujući i bogohuljenje te poticanja na nasilje, a evo kako je sve to započelo.

Sahar Tabar postala je popularna 2017. nakon što je obavila 50 operacija da bi ličila na Oskarovku Anđelinu Džoli (45).

Kasnije je potvrdila da nije imala nekog uspjeha s operacijama, ali je zato promijenila izgled uglavnom šminkom.

Na Instagramu je objavljivala fotografije koje bi uređivala i na taj način povećala usta, istakla jagodične kosti i zapravo, pokušavala da liči na holivudsku glumicu. Pratilo ju je gotovo pola milijuna ljudi, a onda je 5. oktobra 2019. uhapšena. Mnogi su njene objave shvatili kao šalu, ali ne i vlast u Iranu. Osim nje, uhapsili su još tri influenserke.

Iranska novinarka Masih Alinejad ispričala je za strane medije kako je razgovarala s Tabarinim advokatom, koji je potvrdio da je njegova klijentkinja osuđena na deset godina zatvora, a sve zbog, kako je rekao, "promovisanja korupcije".

Novinarka sada nastoji da poduzme sve što je u njenoj moći da bi za Tabar saznao ceo, svet pa je na Tviteru napisala:

- Deset godina zatvora iranskoj influencerici jer je koristila šminku i Photoshop kako bi postala "zombi Anđelina Džoli". Sahar Tabar ima samo 19 godina. Malo se našalila i zbog toga je sad u zatvoru. Majka joj plače svakoga dana, želi da njena nevina ćerka bude oslobođena. Draga Anđelina Džoli, trebamo te. Pomozi nam - glasila je poruka.

Međutim, Anđelina se do danas o ovom slučaju nije oglašavala.

Video: Zombi princeza je preterala sa botoksom i izgleda zastrašujuće!