Alisa Milano i posle 7 meseci oseća posledice korone: Nakon gubitka kose, ima problem sa pamćenjem

"Nekim danima sam toliko umorna da ne mogu da ustanem iz kreveta i mislim da takav način života, kada ste tako iscrpljeni, ne zvuči sjajno. Bojim se da ovo neće samo tako nestati"

Alisa Milano/Printskrin: Youtube/DoctorOz

Glumica Alisa Milano još krajem marta osetila je prve simptome korona virusa, a čak i nekoliko minuta kasnije, posledice i dalje oseća.

O svom iskustvu pričala je u emisiji "Dr Oz Show", navodeći kako joj zbog virusa mnogo opada kosa, ali i da sada ima problema sa pamćenjem.

- Prvi simptomi koje sam imala su bili problemi sa stomakom i glavobolja kao nikad do tada u životu, a takođe i veliki umor. To je trajalo oko tri dana i pomislila sam kako bi verovatno trebalo da odem na testiranje i prvi test je bio negativan - rekla je.

- Dva dana nakon tog prvog testa (koji je bio negativan) osetila sam da mi se sve spustila na pluća i to je bilo strašno. Čula sam se sa svojim lekarom, pitala da li ovo momenat kada treba da idem u bolnicu, na hitnu ili da ostanem kod kuće - ispričala je Alisa, koja je nakon što se malo oporavila uradila i drugi test i takođe je bio negativan.

Glumica je otkrila da se i dalje bori sa opadanjem kose.

- Teško je, naročito kada ste glumac i kosa je deo vašeg identiteta. Osim toga, imam sada i problem sa pamćenjem, a to mi je velika prepreka u poslu kojim se bavim, jer moram da pamtim rečenice. Užasno je - priznala je Alisa.

O kovidu je rekla da misli da napada ceo čovekov organizam, uključujući i kosu, a ne samo respiratorne organe. I dalje ponekad, kaže, oseća simptome, a nekim danima se dobro oseća.

- Ne znam da li ćemo se ikada vratiti u normalu, da li će sve opet biti normalno - poručila je i dodala da ovaj virus ne bi poželela ni najgorem neprijatelju.

Istakla je kako je u mogućnosti da ima najbolje lekare, dobroj finansijskoj situaciji i ne brine da li će ostati bez posla, ali se zapitala kako je onima koji su za to uskraćeni, zbog čega je naglasila da ovo nije samo bolest koja utiče na zdravlje, već na celo čovečanstvo.

Početkom avgusta Alisa je objavila video na kojem je pokazala kako joj opada kosa:

(Telegraf.rs)