Bolest upropastila poznatu glumicu: Napunila je tek 34 godine, a pogled na nju boli

Američka glumica je otkrila sa kojom strašnom bolešću se bori u poslednje dve godine i pokazala kako je proslavila svoj rođendan za vreme izolacije

Lina Danam; Foto: Instagram/lenadunham

Američka glumica i producentkinja Lina Danam (34) proslavila je 34. rođendan u karantinu zbog pandemije korona virusa u svom domu u Los Anđelesu.

Ona je na društvenoj mreži Instagram objavila niz fotografija dok pozira na terasi i pored svog bazena.

Lina je pozirala u crvenim helankama do kolena i beloj uskoj majici, a pravila je šaljive fotografije uz duhovite opise poput:

- 34 je zvučalo veoma staro 10-godišnjoj meni, ali sada mi je to sasvim u redu - napisala je ona.

Inače, Lina je u poslednje dve i po godine prošla kroz veoma težak period - ne samo što je imala ozbiljne emotivne krize, već se suočila sa velikim zdravstvenim problemima.

Naime, glumica je dugo patila od endometrioze, a taman kada je pomislila da je konačno uspela da pobedi ovu hroničnu bolest ispostavilo se da mora da izvadi matericu, što je sa sobom povuklo i činjenicu da nikada neće moći da ostane u drugom stanju.

- Najteže me je pogodila spoznaja da nikada neću ostati trudna. Ali nisam odustala od majčinstva. Možda bih mogla da dobijem dete uz ponoć surogat majke, a ako mi to ne pođe za rukom, ostaje mi usvajanje - pričala je tada ova glumica.

Posle dugogodišnje borbe sa bolešću, ona se pre nekoliko meseci suočila sa još jednom diganozom - ustanovljeno je da boluje od Ehlers-Danlosovog sindroma. Reč je o naslednoj bolesti kolagena, koja se manifestuje preteranom pokretljivošću zglobova, preteranom elastičnoću kože i krhkošću svih tkiva.

Koliko je sve alarmantno najbolje su pokazale njene paparaco fotografije na kojima hoda uz pomoć štapa, a na kojima je malo ko uspeo da je prepozna.

Nakon što su pre šest meseci ove slike obišle planetu rešila je da otvoreno progovori o svemu, a publici i prijateljima obratila se na Instagramu emotivnom porukom prožetom crnim humorom.

- Mogla sam da se postidim zbog ovih fotografija, jer je to jedan od glavnih razloga objavljivanja takvih fotki, ali ne stidim se. Mogla bih da lažem i da kažem da je to samo još jedna maska za noć veštica, ali nije -rekla je ona.

- Upravo ovako izgledaju najteži trenuci u borbi s hroničnom bolešću. Imati Ehlers–Danlos sindrom znači da mi je, osim pomoći porodice i prijatelja, potrebna i pomoć u obliku štaka - dodala je.

- Opirala sam se bilo čemu što bi mi olakšalo situaciju, kao što je na primer štap. Izgledao bi čudno. I da, ovo je definitivno spavaćica jer sam išla kod lekara i želela sam da mi bude što prijatnije? Pa, zar nije Džastin Biber nosio hotelske papuče punih pet godina? - napisala je ona.

Podsetimo, glumica je početkom 2018. prošla i kroz emotivni haos kada je raskinula sa dečkom - pevačem Džekom Antonofom.

Ona je tada i drastično smršala, kako je sama priznala jer ju je tuga potpuno slomila zbog čega nije mogla ni da jede.

No, zvezda serije "Devojke" ubrzo je povratila kilograme, istakavši da je zbog toga "presrećna i slobodna", i da se bolje oseća sa viškom kilograma.

Pre 4 godine zvezda serije "Devojke" izjavila je u emisiji da želi da je u jednom trenutku u životu imala abortus.

- Mogu reći da do sada nikada nisam imala abortus, ali bih želela da jesam - rekla je glumica.

- Rekla sam joj odmah: "Ja nikada nisam imala abortus". Zaista sam želela da joj to odmah stavim do znanja jer ma koliko se borila za ženska prava, sama nikada nisam imala abortus - objasnila je glumica.

- A onda sam shvatila da u sebi nosim tu stigmu koja obavija ovu osetljivu temu. Čak i ja, žena kojoj je toliko stalo do toga da svaka žena ima pravo na izbor, osetila sam potrebu da ljudima dokažem da sam neukaljana po tom pitanju - dodala je ona u emisiji pre 4 godine i pre nego što su joj otklonili matericu.

U galeriji ispod teksta pogledajte fotografije Line iz karantina.

(I.T.)