Slavna Barbra napunila je 78 godina: Klonirala je psa, menjala ime, bila u aferi s princom Čarlsom

Čuvena Barbra Strejsend proslavlja rođendan, a iza nje stoje mnoge afere

Barbra Strejsend; Foto: Profimedia

Pevačica, glumica, rediteljka i tekstopisac, Barbra Strejsend je napunila 78 godina.

Rođena je 24. aprila 1942. u Bruklinu u jevrejskoj porodici. Petnaest meseci kasnije, njen otac je umro od moždanog udara i porodica je zapala u siromaštvo. Kao tinejdžerka je postala pevačica u noćnim klubovima.

Dobitnica je dva Oskara, osam Gremija, četiri Emija, nagrade Toni, nagrade Američkog filmskog instituta i nagrade "Peabody".

Njen prvi film je bio repriza brodvejskog hita, “Funny Girl”, uloga za koju je nagrađena Oskarom za najbolju glavnu glumicu 1968. godine. Iduće godine dobila je Oskara za mjuzikl „Hello, Dolly!”.

Ona je jedna od komercijalno i kritički najuspešnijih umetnica iz sveta šoubiznisa, sa 100 miliona albuma prodatih u Sedinjenim Američkim Državama i 240 miliona albuma širom sveta.

Muzički kritičar "Njujork Tajmsa", Siven Holden je 1993. godine napisao da Barbra Strejsend “uživa kulturni status kakvog je samo još jedan američki zabavljač, Frenk Sinatra, postigao u poslednjih pola veka”.

Zanimljivo, Strejsend je svoje ime promenila iz Barbara u Barbra.

Barbra Strejsend (desno) Foto: Tanjug/AP

- Mrzela sam svoje ime, ali nisam htela da ga menjam. Bila sam 18-godišnjakinja i htela sam da budem jedinstvena, ali nisam htela da menjam ime jer je to bilo previše lažno. Znate, ljudi su govorili da bi mogla biti Džoani Sends ili nešto slično jer je moje srednje ime Džoan. A ja sam rekla: “Ne, da vidimo, ako izbacim “a”, to je još uvek "Barbara" - ispričala je svojevremeno.

Što se tiče ljubavnog života, od 1963. do 1971. godine njen prvi suprug je bio glumac Eliot Gould (81).

Dobili su jedno dete, sina Džejsona Goulda (53) koji je u “Gospodaru plime” glumio njenog filmskog sina.

Za drugog muža, glumca Džejmsa Brolina (79) se udala 1. jula 1998. godine.

Inače, proslavljena pevačica je navodno zatražila razvod od supruga Džejmsa Brolina, zbog sumnje da je imao aferu sa glumicom srpskog porekla Stanom Katić.

Pre šest godina se šuškalo se da brak Barbre Strejsend i njenog supruga Džejmsa Brolina pred konačnim je krahom, budući da pevačica sumnja da ju je muž prevario sa poznatom glumicom srpskog porekla Stanom Katić.

Džejms i Stana su navodno flertovali na snimanju serije "Castle", a Barbra je ogorčena jer, kako navodi "National Enquirer", sumnja da je između njih bilo nešto više, pa je odmah zatražila razvod.

Barbra Strejsend; Foto: Tanjug/AP

Našla se u središtu pažnje nakon što je klonirala svoje kuče Samantu, jer je bila slomljena kada je pas uginuo. Otkrila je kako je od kuce koja je uginula 2017. godine u dobi od 14 godina, uzela ćelije kako bi stvorila klonove u obliku njenih dvoje novih mladunaca Mis Skarlet i Mis Violet.

Nasmejala je fanove širom sveta kada je okrivila američkog predsednika Donalda Trampa (73) što se ugojila. Njegovo ponašanje joj izaziva stres, pa se teši hranom.

- Kad vidim u jutarnjim vestima šta radi, odmah pojedem gomilu palačinki s javorovim sirupom - napisala ja na Tviteru.

Ona je inače nedavno priznala da je godinama bila ljubavnica Princa Čarlsa. Oni su se sreli 1994. godine kada je nastupala za njegovu humanitarnu organizaciju u Londonu.

Video: Barbra Strejsend brani Majkla Džeksona: On je samo imao potrebe, a dečaci su to želeli!

(I.T.)