Od droge su mu otkazivali organi, bio je na rubu smrti, a sada ponosno ističe da je čist 12 godina

Pre 13 godina Eminem se umalo predozirao i život mu je visio o koncu

Reper Eminem, Foto: Tanjug/AP

Američki reper Eminem (47) podelio je sa svojim pratiocima na društvenim mrežama jednu vrlo emotivnu vest, a tiče se njegovog privatnog života i problema sa narkoticima.

Naime, pozanti reper je na svom Instagram nalogu objavio fotografiju "čipa treznosti" ili značku koja označava njegovu veliku životnu pobedu.

Čistih 12, u knjigama. Ne bojim se - napisao je reper u opisu.

Upravo to označava njegovu pobedu, odnosno 12 godina otkako je pobedio svoju zavisnost od narkotika.

Eminem je do sada često i vrlo otvoreno govorio o svom problemu, a ono što ga je navelo da se osvesti i otrgne paklu zvanom droga, jeste to što je pre 13 godina usled predoziranja umalo izgubio život.

On je otvoreno pričao i govorio da je u jednom danu znao da popije i oko 30 tableta protiv bolova i od 40 do 60 tableta za smirenje, što je moglo biti kobno po njega.

- Ne znam u kom je to tačno trenutku postao problem. Sećam se samo da mi se sve više i više sviđalo - rekao je u u  jednom dokumentarcu.

Eminem, Printsakrin: Youtube/EminemMusic

Dok je 2000. godine radio na produkciji filma "8 Mile", shvatio je da ima problema sa nesanicom jer je radio i po šesnaest sati dnevno. Prijatelj mu je tada rekao za lek koji inače pomaže ljudima da brže utonu u san, međutim reper se brzo "navukao" i kasnije je onda tako uzimao razne lekove.

Pre 13 godina, kada se predozirao i umalo izgubio život, doktori su mu rekli da je u sebe tada uneo ekvivalent četiri vrećice heroina.

- Da sam dva sata kasnije došao u bolnicu, bio bih mrtav. Otkazivali su mi organi, jetra, bubrezi, sve. Stavljali su me na dijalizu i nisu mislili da ću preživeti. Moje dno je trebala biti smrt - ispričao je za za "Njujork Tajms".

Video: I Amerika ima svoju Nadeždu Biljić: Pijana Tejlor se opustila

(N.L)