Blitz film ulazi u 2019. godinu sa velikim očekivanjima

Ostavili smo filmsku 2018. godinu za nama. Bila je dinamična, bogata, i donela nam je pregršt zanimljivih naslova među kojima smo videli nakon dužeg perioda i kvalietne ali i komercijalno uspešne naslove iz domaće produkcije

Blitz Film & Video Srbija završio je 2018. godinu kao najuspešniju do sada. Kao i svake godine naša distributerska kuća namece i nove zadatke i veće ciljeve koje treba ostvariti u predstojecoj 2019 godini.

Prema rečima direktora kompanije gospodina Vladana Sretenovića naslove u distribuciji Blitz-a je u Srbiji i Crnoj Gori videlo preko 1.180.000 gledalaca. A kakvi su to sve naslovi bili: ZVEZDA JE ROĐENA, AKVAMEN, LEGO BETMEN, ROBIN HUD, MEGALODON, OUŠNOVIH OSAM… samo su neki od filmova koji su obeležili 2018. godinu.

- Zadovoljstvo je kada na kraju vidite sjajne rezultate svog rada. Blitz film je 2018. godinu završio sa preko 1.180.000 gledalaca koji su gledali naše naslove - govori Sretenović,

- Tržište je postalo izuzetno razvijeno, pregršt filmova je dostupno u bioskopima, veliki bioskopski lanci su ulozili dosta u infrastrukturu, takođe država je dosta pomogla kinematografiju tako da i u manjim mestima je sve vise digitalizovanih bioskopskih sala. U tom moru dobrih naslova i filmova imperativ je pametnom strategijom izdvojiti i ukazati publici na one najbolje. Blitz Srbija je publici u prošloj godini ponudila izuzetno kvalitetan i diversifikovan repertoar. Publika je to prepoznala i redovno gledala naše filmove.

- Konkurencija je zaista bila velika, pogotovo što su se u distribuciji našli i jaki domaći naslovi nakon dužeg vremena koji su ostvarili fenomenalne rezultate. Drago mi je što je 2018. godina, godina nove renesanse srpskog filma “Južni vetar“ i “ Kralj Petar Prvi” spektakli su domaće produkcije, vidi se veoma posvćen rad reditelja, glumaca, ekipe, distributera koji su radili na ovim filmovima, ali i koji su predstavljali, da tako kažem, opasnost po uspeh filmova inostrane produkcije. Blitz Film je i pored toga ostvario zavidne rezultate na filmovima iz svoje distribucije koji su savermeni dragulji evropske i američke kinematografije. U 2018-toj bioskop i filmska industrija kao i svi koji u njoj rade su definitivni pobednici.

Nova godina donosi i nove izazove. I u 2019. godini Blitz planira raznolik repertoar. Od velikih blokbastera do umetnički vrednih evropskih filmova, očekujemo da će naši filmovi obeležiti i 2019. godinu. Samo u januaru imamo izuzetno atraktivan program kao što su SNEŽNA KRALJICA, DRUGARČINA (američki rimejk kultnog filma NEDODIRLJIVI,) ČOVEK IZ SENKE početkom februara najozbiljniji kandidat za prestižne filmske nagrade. Kao svojevrsne filmske specijalitete kada već uveliko krene 2019-ta godina publika takođe može da očekuje nastavak kultnog filma TO 2, GODZILLU, DŽOKER… Naš jedini cilj je zadovoljan bioskopski gledalac.

Blitz Film vam obećava bogatu, raznovsrnu i bombastičnu filmsku 2019. godinu.

(Telegraf.rs/ PR)