Džejms Kameron konačno priznao zašto je Dikaprio MORAO da umre u "Titaniku" i kako je u originalu želeo da ubije Džeka! (VIDEO)

Reditelj "Titanika" objašnjava da bi Džekovo "čudesno" preživljavanje promenilo tok celog filma

Scena u kojoj Rouz pluta na vratima dok njen voljeni Džek nestaje u dubinama, i danas izaziva suze kod svih fanova filma "Titanik", a reditelj Džejms Kameron je napokon otkrio zašto je lik koji igra Leonardo Dikaprio morao da umre.

Starleta snimala selfi, a pored nje se pojavio duh njene pokojne majke (FOTO)

Već dve decenije traje rasprava oko toga da li je Rouz mogla da spase Džeka, i da li je na famoznim vratima bilo mesta i za njega, ali Kameron tvrdi da je to manje bitno, jer kako navodi, da je Dikaprio preživeo. kraj filma bi bio obesmišljen.

- Film govori o smrti i razdvojenosti... Džek je morao da umre. Bez obzira da li se radi o sceni u kojoj na njega pada zapaljeni brodski dimnjak, kako piše u originalnom scenariju, ili o famoznim vratima, svejedno je, budući da on nikako nije smeo da preživi. To se zove umetnost, i stvari se dešavaju iz umetničkih razloga a ne zbog zakona fizike - izjavio je Kameron za magazin "Vanity Fair".

- Tokom snimanja smo brižljivo vodili računa o dimenzijama vrata, izvodili smo brojne testove sa njima, i duboko verujem da su ona bila dovoljna da jedna osoba preživi u hladnoj vodi tri sata dok spasioci ne dođu po nju - zaključio je Džejms Kameron.

(Telegraf.rs)