SKANDAL: Otkrivene nameštaljke tokom nominacija za "Oskara"!

Član komiteta Akademije, Brus Bruton, zloupotrebio je svoj položaj i kontaktirao sve birače da poslušaju njegovu pesmu, zbog čega je numera diskvalifikovana iz trke za zlatnu statuu

Američka Akademija za film opozvala je nominaciju za "Oskara" za najbolju originalnu pesmu za "Alone Yet Not Alone" pošto je autor numere, inače bivši guverner Akademije, Brus Bruton, prekršio pravila i mejlom pozvao glasače da razmotre njegovu pesmu.

Muzičar Brus Brouton, član sadašnjeg Akademijinog muzičkog komiteta, koji je komponovao numeru za istoimeni film o hrišćanstvu, zloupotrebio je svoj položaj i kontaktirao birače, što je suprotno pravilima Akademije tokom kampanje za "Oskare".

- Bez obzira na to koliko je komunikacija bla dobronamerna, koristeći trenutni položaj da promoviše svoje šanse je nepravedna prednost - naveo je predsedavajući Akademije Čerli Bun Ajsak.

- Isključen sam iz takmičenja kojem su prethodili meseci promocije i reklama. Sve što sam uradio jeste da sam zamolio ljude da čuju pesmu i uzmu je u obzir - rekao je Brus, i dodao da je skrhan odlukom Akademije.

Kada su objavljene nominacije za "Oskare" 16. januara list "Holivud riporter" preneo je da su se mnogi pitali kako ze Broutonova malo poznata numera iz takođe malo poznatog filma našla u konkurenciji iz koje su ispale poznatije pesme popularnijih umetnika ili većih filmova.

U konkurenciji za Oskara za najbolju pesmu sada su ostali "Happy" iz "Grozan ja 2", "Let It Go" iz "Zaleđenog kraljevstva", "The Moon Song" iz filma "Ona" i "Ordinary Love" iz filma "Mandela: Long Walk to Freedom".

Dodela "Oskara" biće održana 2. marta u Holivudu.

(Telegraf.rs/Tanjug)