Besplatan mini koncert Psihomodo Popa za Beograđane

U Domu omladine u ponedeljak održaće se 40-minutni nastup legendarnog benda

Rok bend Psihomodo pop prirediće 40-minutni mini koncert na otvaranju retrospektivne izložbe slika njihovog frontmena Davora Gobca u ponedeljak 27. februara (19:00h) u sali "Amerikana" Doma omladine Beograda, uz slobodan ulaz za posetioce.

Svirka na Gobčevoj izložbi poslužiće zagrebačkom bendu da osveži svoje prijateljstvo sa Beograđanima, i biće svojevrsna najava aktivnosti kasnije u toku godine - bend radi na novom albumu, pred leto planira novi singl kao i niz koncerata u regionu na jesen.

Na izložbi nazvanoj "Oh Yeah!", koja će biti postavljena u Domu omladine 27. i 28. februara, Gobac će se predstaviti sa 24 slike, stvorene od 1987. do 2008-9. godine nadahnut stripovima i uopšte pop artom.

Pevač kultnog benda poznatog po hitovima kao što su "Ja volim samo sebe", "Frida", "Sexy magazin", "Osjećam se haj" i "Domovine sin", ko glavne slikarske uzore navodi Volta Diznija (Walt Disney) i Endija (Andy Warhol) Varhola, a njegove radove uticajni rok kritičar Darko Glavan (1951-2009) je svojevremeno opisao kao urbanu naivu.

Slike nose nazive kao što su "Gitarist", "Poroci", "Zmaj s walkmanom", "Silver Surfer's Breakfast", "Zaprešić Nightmares", "Ribnjak", "Topli zrak" i "Školski pribor", a Gobac kaže da između njih i muzike Psihomodo popa "ima nekakva poveznica i energija, i vidi se da potiču iz istog izvora".

(Telegraf.rs / Foto:MTV.RS)