RUPERT EVERET: Ostavite prostitutke na miru!

Poznati glumac je podržao "prijateljice noći" koje u Londonu protestvuju jer policija želi da ih izbaci iz njihovih stanova

Engleski glumac Rupert Everet pridružio se u sredu prostitutkama koje su protestvovale zbog toga što vlasti žele da ih izbace iz njihovih stanovao u četvrti Soho, a Everet smatra da "prijateljice noći" ne treba isterivati na ulicu kao i da će se ovim potezom narušiti tradicionalni izgled londonske četvrti crvenih fenjera.

- Prostituke treba ostaviti na miru, jer u suprotnom, bićemo u situciji da će doći gomila bogatih stranaca koji izbegavaju plaćanje poreza koji će Soho pretvoriti u još jednu mrlju na horizontu - izjavio je Rupert Everet koji inače trenutno snima dokumentarac o prostituciji.

Problem je nastao kada je policija, pod optužbom da su u svojim stanovima usluživale klijente, odlučila da iseli nekoliko prostitutki, uglavnom iz Istočne Evrope što je izazvalo kasnije ulične proteste. Inače, po dosta neobičnom britanskom zakonu, u Engleskoj je dozvoljeno prodavati seksualne usluge, ali su bordeli, koji su definisani kao prostori u kojima više od dve devojke "rade" - zabranjeni.

(Telegraf.rs/Rawstory.com)