Crkva odbila da venča Vericu Rakočević i Veljka

Prema kanonima i ustrojstvu SPC, razlika između bračnih partnera ne može biti veća od 15 godina, a mlada ne bi smela da uđe u sedmu deceniju života, tačnije poželjno je da se venča do svoje šezdesete godine, a Verica ima 65

Građansko venčanje modne dizajnerke Verice Rakočević i njenog 35 godina mlađeg supruga, programera Veljka Kuzmanovića, bilo je glavna tema pre desetak dana, a mladenci su svadbeno veselje organizovali na jednom prestoničkom splavu.

Iako su gosti bračnog para očekivali da će posle matičara produžiti u crkvu, to se nije desilo jer je Verici u Srspkoj pravoslavnoj crkvi saopšteno da do venčanja pred bogom ne može doći, bar ne za sada. Naime, prema kanonima i ustrojstvu SPC, razlika između bračnih partnera ne može biti veća od 15 godina, a mlada ne bi smela da uđe u sedmu deceniju života, tačnije poželjno je da se venča do svoje šezdesete godine, a Verica ima 65.

Prepreka je i što dizajnerka ima jedan brak u crkvi. Da bi ostvarili svoju nameru, trebalo bi da zatraže i dobiju posebnu dozvolu nadležnog episkopa.

(Telegraf. rs / Izvor: Kurir)