Rani radovi srpskih folkera – Jasna Milenković Jami (VIDEO)

Jami se bavila i gimnastikom, pa je svojevremeno važila za jednu od najzgodnijih pevačica

Opšte je poznato da srpski folkeri kao zmija noge kriju stare snimke svojih prvih nastupa i pojavljivanja u medijima! Međutim, u eri Interneta, vrlo je teško takve "uratke" sačuvati od znatiželjnika i svih onih koji su skloni da od takvih videa naprave javnu sprdnju i podrugivanje.

Telegraf.rs nastavlja da otkriva kako su na početku karijere pevali Ceca “Zanovetak” Ražnatović, Indira “Proždrnuće” Radić, Dragana “Nije Lejdi Gaga” Mirković, ali i Jeca, Dara, Seka, Super Sneki i još neki!

9. JASNA MILENKOVIĆ JAMI– HAJDE MENI PRIĐI (Snimak iz 1992. na RTS-u)

Jami je rođena Beograđanka. Svoju karijeru počinje 1991. godine i za PGP-RTS snima album sa hit pesmama "Put bola putujem" i "Hajde meni priđi". Jami se bavila i gimnastikom, te je sama zaslužna za to što je bila jedna od najzgodijih pevačica.

Krajem 1992. godine uspeva da uradi album i zasluži titulu "Pevačica godine". Iako je album postao slušan tokom 1993. godine, njegova promocija krenula je u sklopu novogodišnjih šou-programa. Do dan-danas je ostala misterija ko je finansirao album na kom su učestvovali najtraženiji muzički saradnici: Marina Tucaković, Aleksandar Futa Radulović, Dragan Brajović Braja, Zlaja Timotić, Bebi Bekić…

Šuškalo se da je sponzor bio jedan od tadašnjih sportista, zbog čijeg je kašnjenja kasnila i organizovana promocija u hotelu "Interkontinental". Ipak, album je objavio PGP-RTS 1993. godine, a zvao se "Čokolada". Postao je hit, a Jami jedna od najtraženijih pevačica. Te godine ona je, pored Lepe Brene, bila najtiražnija pevačica, ali i rekorder po broju primljenih prestižnih nagrada, plaketa, priznanja, čak 12 za pesmu "Čokolada".

Jami je 1995. godine snimila treći album pod nazivom "Šibica". Još u startu se dosta očekivalo od ovog albuma, ali je usledila blokada i zabrana Jami na TV ekranima i radio-stanicama upravo zbog škakljivog teksta pesme "Šibica". Ipak, sa malo zakašnjenja album je postao veoma popularan, a sporna pesma ogroman hit.

Posle dve godine pauze i nerazumevanja sa PGP-RTS-om, ona je odlučila da napravi diskografski transfer i da pređe u tada moderniju i jaču produkcijsku kuću ZaM. Posle svih primljenih nagrada za prethodne albume sledio je i novi album, kao i nova saradnja sa Srky Boyom i Perom Stokanovićem, koji je bio zadužen za tekstove i melodije. Album je nosio naziv "Virus prevare".

(Tekst: Mladen Mitrić)