SEKA: Pravda za dojenje na javnom mestu!

U svom novom blogu popularna pevačica bavila se temom javnog dojenja, koje podržava

Folk pevačica Seka Aleksić se u svom blogu bavila temom dojenja na javnom mestu, koju podržava. Ona smatra da ne postoji ništa vulgarno i ružno u tome i da je u pitanju sasvim normalna stvar. Prenosimo najzanimljivije detalje iz novog bloga Seke Aleksić, a celu priču možete pročitati ovde:

"Nedavno sam podržala dojenje na javnom mestu, a to sam preporučila i svojim prijateljima. Kao i oko svega i mišljenja su i ovde podeljena. Razgovarala sam sa svojim prijateljicama koje su se ostvarile kao majke, a i čitala sam iskustva drugih žena na raznim forumima. U suštini shvatila sam da je jedna stvar sigurna, samo žena koja je dojila svoju bebu razumeće drugu ženu, to je sigurno. Drago mi je bilo da čujem i da muškarci to podržavaju, a pročitala sam i negativne komentare, što od žena što od muškaraca.

To me je nateralo da se zapitam – šta je to vulgarno, a pre svega perverzno? Šta je RUŽNO da žena, dok šeta svoju bebu po lepom sunčanom danu, kojoj pak treba da udahne svežeg vazduha, zastane u nekom parku, sedne i doji svoju bebu. Prvo, danas postoje posebni brus halteri za doilje, drugo, žena se ne skida gola, već sasvim diskretno drži svoju bebu u naručju i HRANI JE, da ona HRANI svoje gladno maleno dete.

Na Balkanu ništa novo. Prošla sam mnogo zemalja, obišla mnogo gradova, šetala... viđala žene kako doje svoje dete u restoranima, parkovima... Niko se ne obazire, samo ponosni otac koji miluje glavicu svoje bebe sa raširenim osmehom na licu. Kod nas žene govore da nailaze na kojekakve komentare ljudi, koji bukvalno PILJE u njih, dobacujući „mogla si ga/je nahraniti kod kuće!“.

(Telegraf.rs)